Za vikend pakleno vruće

Danas će u Crnoj Gori biti sunčano i veoma toplo uz slab do umjeren razvoj oblačnosti dok se za vikend očekuje da temperature budu oko 40 stepeni
Za vikend pakleno vruće
Portal AnalitikaIzvor

Danas nas očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 37 stepeni.  

U Subotu se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Ujutru na sjeveru po kotlinama kratkotrajno magla. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 25, najviša dnevna od 29 do 40 stepeni. 

U Podgorici sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, tokom dana južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 25, najviša dnevna do 39 stepeni. 

Izuzetno visoka temepratura očekuje nas i u nedjelju. Sunčano će biti na teritoriji cijele Crne Gore uz slab razvoj vjetra te se očekuje sparno i vruće vrijeme. Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 25 uz maksimalnu dnevnu od 41 stepen.

Svim osobama koje će tokom vikenda biti izložene suncu savjetuje se dodatan stepen opreza u periodu od 11 do 16 časova. Vozačima koji će se kretati ka primorju savjetuje se da sa sobom ponesu sredstva za hidrataciju zbog povećanih gužvi u saobraćaju.

Portal Analitika