Fudbal

“Vidio sam da su navijači Zvezde imali neke poruke, ali ne znam ćirilicu”

Fudbaler Kopenhagena Hrvat Karlo Bartolec, smatra da njegov tim ima veće šanse od Crvene zvezde za plasman u plej-of za Ligu šampiona i da u redovima srpskog prvaka samo Marko Marin i Mohamed El Fardu Ben prave razliku.
Foto: EPA
Foto: EPA
Tanjug/Portal AnalitikaIzvor

Bartolec je dodao da je zadovoljan remijem u Beogradu (1:1), koji su Danci izborili sumnjivim penalom u finišu meča.

- Sad su naše šanse za prolaz veće, rekao bih u procentima 60:40. Na početku utakmice bilo je kod nas malo napetosti i nervoze, domaćin je dao gol, ali sa 1:1 sve je u redu. Biće drugačije u revanšu- rekao je Bartolec za zagrebačke „Sportske novosti“.

Bartolec, koji je na stadionu "Rajko Mitić" ušao u igru u 88. minutu, kaže da Zvezda nije isti tim na svom terenu i u gostima.

- Mislim da ćemo proći dalje. Oni su ekipa s dva lica, puno su bolji na svom terenu nego kad igraju na strani. Imaju pojedince koji su kvalitetni kao Marin i Ben, ostalo je sve prosjek. U Beogradu ih nosi publika. Vidjelo se i prošle godine u Ligi šampiona da su kod kuće bili vrlo dobri sa Liverpulom i Napolijem, a u gostima dobijali "porcije". Analizirali smo ih s Helsinkijem, takođe su kući na "ho-ruk", potom odu na revanš i potpuno su drugačija ekipa.

Povremeni hrvatski reprezentativac naglašava da je cilj Kopenhagena plasman u Ligu šampiona preko Crvene zvezde i Jang Bojsa.

- Sa Ligom Evrope bismo bili zadovoljni, međutim nije to isti nivo. Liga šampiona je glavni plan - optimista je bivši desni bek Lokomotive iz Zagreba i Nordsjalenda.

On je pohvalio atmosferu na stadionu, s tim što nije pridavao značaj parolama sa sjeverne tribine.

- Vidio sam da su imali neke poruke, ali nikad nijesam učio ćirilicu da bih pročitao, a nije me ni zanimalo što piše. Nijesam obraćao pažnju. Svako ima svoje, oni svoje, ja poštujem svoje i to je to- zaključio je Bartolec.

Revanš na stadionu Parken na programu je sledećeg utorka.
 

Portal Analitika