Politika

Prihvaćene primjedbe: ANB-u treba 90 dana da utvrdi bezbjednosne smetnje

Ministarstvo unutrašnjih poslova, autor Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima, prihvatilo je primjedbu Agencije za nacionalnu bezbjednost da minimilan rok za davanje mišljenja Agencije u vezi bezbjednosnih smetnji bude umjesto trideset dana trostruko veći.
Prihvaćene primjedbe: ANB-u treba 90 dana da utvrdi bezbjednosne smetnje
Portal AnalitikaIzvor

„Sa aspekta nadležnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost nijesmo saglasni sa predloženim rokom od 30 dana za davanje mišljenja Agencije u postupku izrade mišljenja o postojanju bezbjednosnih smetnji“, navodi se u primjedbi Agencije.

Naime, kako se dodaje, uz uvažavanje materije i složenosti postupka izrade bezbjednosnih provjera „minimalan rok za davanje mišljenja Agencije ne može biti kraći od 90 dana, a što je i u ranijem postupku izrade predmetnog zakona već sugerisano sa naše strane“.

Iz ANB-a su pohvalili Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima.

„Povodom dostavljenog Predloga zakona o unutrašnjim poslovima istakli bi pozitivno mišljenje jer se radi o modernijem konceptu uređenja unutrašnjih poslova, uvođenju novih instituta policijskih ovlašćenja, kao detaljnoj razradi prava i obaveza policijskih službenika“, navodi se u Izvještaju sa javne rasprave.

Portal Analitika