Crna hronika

Osumnjičen da je za 5.000 eura ugovorio brak za maloljetnu ćerku

Policija je danas podnijela krivičnu prijavu protiv Dž. B. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), sumnja se da je Dž. B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne ćerke, tada stare 12 godina, u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka.

„Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Dž. B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela“, navode iz UP.

Iz UP podsjećaju da su formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija, te Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje UP, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima intenzivirane.

„Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog“, zaključuje se u saopštenju UP.

Portal Analitika