Košarka

SUBOTIĆ: Da vratim borbenost i hrabru igru!

Košarkaši Budućnost Volija danas startuju sa pripremama za novu sezonu. „Plavi“ će do 14. avgusta trenirati u Podgorici, da bi u Kolašinu nastavili sa tempiranjem forme za nove košarkaške izazove, najavio je na današnjem presu sportski direktor kluba iz Njegoševog parka, Gavrilo Pajović.
KK Budućnost VOLI - Pres
KK Budućnost VOLI - Pres
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da će Budućnost od 25. do 30. avgusta boraviti su na Kranjskoj Gori, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Himkijem i Nižnjim Novgorodom.

Budućnost će 6. i 7. septembra igrati na "Memorijalu Mirza Delibašić" u Sarajevu, a na turniru će sem njih najvjerovatnije igrati još i Kluž, Cedevita Olimpija i Gaziantep.

Za 13. septembar je zakazan meč sa Megom Bemax, a prije Super kupa ABA lige (koji je na programu od 26. do 29. septembra u Zagrebu) planiran je i turnir u Turskoj.

buducnostpres6

Start priprema neće biti sa kompletnim sastavom jer je od pojačanja u timu samo Martins Mejers, dok su prvotimci Nikola Ivanović, Suad Šehović i Petar Popović sa reprezenatcijom Crne Gore zbog predstojećeg Mundobasketa. Skot Vud dolazi 11. avgusta, Skot Bamford dan kasnije, a Hasan Martin se pridružuje 15. avgusta.

- Volio bih da su sva pojačanja uz mene, ali to nije bilo moguće - kazao je trener Slobodan Subotić na današnjem predstavljanju ekipe.

buducnostpres2

Ambicije su, kako je istakao Subotić, za sada - skrivene.

- Imao sam sastanak sa igračima i ambicije, želje, snove i ciljeve - ostavio bih među nama. Želio bih da moja ekipa igra hrabru košarku, da se bori... To želim da vratim ovoj ekipi. Ne želim da govorim o prošlosti, ali dobro znam gdje dolazim i što je krasilo ovaj klub i ovaj kraj godinama. Trener sam već 20 godina, ali volim izazove. Imam ogromnu želju za dokazivanjem, ne mogu se pomiriti sa prosječnim rezultatom. Takav sam bio kao igrač, pobjednički mentalitet su mi u Arisu prenijeli Galis i Janakis, i to je nešto što želim da prensem na svoje igrače. Nije ovo specifičan ambijent, vjerujte, publika je svuda ista. Ako dobro igraš i pobjeđuješ, dolaziće na mečeve, ako to ne radiš normalno je da bude kritike. Ko ne može da je prihvati, ne može ni da radi ovaj posao. Na nama je da dovedemo publiku, da je zadržimo i da je ubijedimo da ostane sa nama i nakon poraza, jer smo dali sve od sebe, ali je protivnik jednostavno bio bolji u tom trenutku - kazao je prvi strateg tima.

Rivali Budućnosti u Jadranskoj ligi se iz dana u dan pojačavaju, ali to ne brine trenera Budućnosti.

- Pratimo sve, svi se pojačavaju, ali volim da gledam moj tim i da se spremimo za sezonu. Konkurencija je jaka, svi žele da dođu daleko, ali mi moramo da se skoncentrišemo na naš rad. Moj zadatak i najteži posao je da napravim hemiju u ekipi - ocijenio je Subotić i dodao: - Imamo pet novih igrača, dosta je promjena i zato sam tražio da rano počnemo pripreme, da imamo dovoljan broj kontrolnih mečeva. Čeka nas izazovna sezona u ABA ligi i Evrokupu, ali svakim danom se uvjeravam da sam došao u veliki klub. Velika je želja da se naprave dobre stvari.

buducnostpres4

Istakao je da nije želio da se igrači dovode na osnovu imena i statistike.

- Nijesam htio da dovodimo igrače samo na osnovu imena i statitiske, već igrače koji su, po mom mišljenju, spremni da se bore za klub i ciljeve, a ne da igraju za sebe. Ostala nam je još jedna pozicija - plejmejkera, za koju za sada nemamo sreće. Bili smo blizu potpisa dobrih igrača i velikih imena, ali su se u zadnji čas predomislili, čekajući neke druge ponude. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni - rekao je Subotić i potvrdio da je jedna od opcija za pleja kojeg traže i Džastin Kobs.

Portal Analitika