Politika

Filipović: Zašto Bečić nije Zaev

Bivši funkcioner Socijaldemokratske partije i potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović ocijenio je da ne stoje poređenja lidera Demokrata Alekse Bečića i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva koja su iznošena u pojedinim medijima.
Filipović: Zašto Bečić nije Zaev
Portal AnalitikaIzvor

- Iako lično i kao njegov student cijenim profesora Vladimira Pavićevića, iako cijenim rad Daliborke Uljarević i njen nemjerljiv doprinos demokratizaciji crnogorskog društva, ne mogu da razumijem da daju podršku političkom subjektu koji ima toliko poljuljan kredibilitet - napisao je Filipović na Fejsbuku.

On je naveo i razloge zbog kojih iznosi tu tvrdnju.

- Zbog bacanja u blato akademskog integriteta od strane lidera Demokrata, plagiranjem rada radi sticanja akademske titule koju će bezočno prodati na političkim tržištu. Sumnjivog finansiranja i vezama sa najblaže rečeno sumnjivim ličnostima poput ovog Lakića koji je iznio nešto što se opasno prećutkuje, a to je da su dva čovjeka iz vrha Demokrata trenutno u zatvoru zbog pranja novca, kao i nepotizma, korupcije, partijskog zapošljavanja na lokalu - naveo je Filipović.

Zoran Zaev je, kako navodi Filipović, ozbiljan političar koji je bio uspješan gradonačelnik Strumice 12 godina.

- Zoran Zaev bez zadrške kaže kojim jezikom govori i šta je po etničkoj pripadnosti, pritom razbijajući maligne etnonacionalističke mitove. Zaev je socijaldemokrata, i čvrsto podržava EU i NATO put svoje zemlje. Na kraju, čovjek je imao nevjerovatnu hrabrost da stavi tačku na bolan konflikt sa Grčkom - kaže Filipović.

Mislim da su, kako dodaje Filipović, Pavićević i Uljarević zaslužili više nego da se čitaju u propagandnom pamfletu partije nastale od omladine Slobodana Miloševića, koja i danas ima upitnu ideologiju o kojoj znamo vrlo malo.

- Partiju koja je tražila blagoslov crkve pri osnivanju, da bi danas glumila multikonfesionalnost - navodi Filipović.

Portal Analitika