Politika

DF neće na sastanak kod Perovića

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) neće prisustvovati sastanku potpisnika Sporazuma o budućnosti, koji je pokret Odupri se zakazao za danas, u 18 časova, u Podgorici.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz tog političkog saveza su saopštili da je sastanak „neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su nas dovele Demokrate.“

„Pošto smo zvanično obaviješteni da su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Branimir Gvozdenović, Marta Šćepanović i Nikola Rakočević, zakazali vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore za 23. avgust, kako bi priveli do kraja dogovor postignut s Demokratama i imenovali dva njihova člana u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, dužni smo da saopštimo sljedeće: nakon što su 31. jula Demokrate i DPS zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 poslanika, smatramo da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su nas dovele Demokrate“, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz tog saveza tvrde da su ostali dosljedni javno datoj riječi i stavljenom potpisu na tekst Sporazuma i da zato neće učestvovati u radu Odbora, niti će kroz bilo koji drugi vid akcija učestvovati „u tajnim i javnim dilovima sa DPS-om“.

„Što je nažalost, izgleda postao obrazac političkog konvertitstva i izdaje opozicionog biračkog tijela. Takođe, konstatujemo da je pokret Odupri se svoj legitimitet crpio iz građanskih protesta na kojima se iskazivalo nezadovoljstvo aktuelnom društveno-političkom situacijom. Nažalost, ovi protesti gotovo da su se ugasili, te zato smatramo veoma korisnim njihovo oživljavanje od strane pokreta Odupri se. Time bi se vratila nada da je moguće prevazići tešku situaciju u koju smo svi zapali zbog dilova dijela sada već bivše opozicije sa DPS-om“, zaključuju iz DF-a.

Portal Analitika