Košarka

ŠEHOVIĆ: Kad smo već na Mundobasketu, zašto da ne pobijedimo koji put

U Kolašin danas stiže francuski Asvel, koji vodi CG selektor Zvezdan Mitrović, a u nedjelju će odigrati kontrolni meč sa "crvenima" koji su tamo već na pripremama.
ŠEHOVIĆ: Kad smo već na Mundobasketu, zašto da ne pobijedimo koji put
Portal AnalitikaIzvor

- Prvi dio priprema prolazi, možda, i bolje od očekivanog. Najbitnije je da su nas povrede zaobišle, a sada slijedi zanimljiviji dio, utakmica sa Asvelom, a onda i jak turnir u Lionu. Tamo ćemo vidjeti u kakvom smo stanju u odnosu na ostale ekipe - ističe Suad Šehović.

"Crveni" će u Kolašinu biti do 14. avgusta, a onda putuju za Lion, gdje će odmjeriti snage sa Francuskom, Argentinom i Brazilom, rivalom u grupi na Mundobasketu.

- Još uvijek nijesmo počeli da gledamo protivnike, više se baziramo na fizičkoj pripremi. Dolaskom Vučevića kompletirali smo ekipu, i sada ćemo moći polako da skautiramo protivnike i da se pripremamo za njih. Ali, na prijateljskim mečevima nećemo otkrivati sve karte, već ćemo nešto čuvati za ono što je najbitnije. Nikada nijesmo obećavali previše, ne obećavamo ni sada. I u pripremnom periodu ćemo ići utakmicu po utakmicu, i davati maksimum. A na prvenstvu što god da napravimo je veliko, jer ni najveći optimisti nijesu očekivali ovakav rezultat. Ali, kad smo već na prvenstvu, zašto da ne napravimo i neku pobjedu - kazao je Šehović.

Nakon Liona CG košarkaši putuju za Kinu, gdje će odigrati još tri kontrolna meča, između 23. i 27. avgusta, protiv Irana, Nigerije i Poljske.

- Radimo odlično, zadovoljni smo. Ovo nam je najteži period rada, zato smo se odlučili za planinu, da bismo mogli da odmaramo i treniramo u miru. Sve ide kako treba, hvala bogu nema problema, nema povreda - kazao je krilni centar naše selekcije Marko Todorović i dodao:

- Za razliku od ostalih selekcija, mi još nijesmo imali kontrolne mečeve. Dakle, treba sačekati sa nekim ocjenama, ali sigurno, imamo jednu jaku ekipu, koja će da se bori, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno - poentirao je Todorović.

Portal Analitika