Zanimljivosti

Dječaci više ne žele postati astronauti

Generacija Z drugačija je od svih dosad. Čak je i liberalni milenijalci teško razumiju, a onima još starijima potpuno je neshvatljiva. Da, riječ je o sukobu generacija koji se redovno događa među ljudima različite dobi.
Dječaci više ne žele postati astronauti
IndexIzvor

Ipak, istraživanje koje je proveo kultni proizvođač igračaka za djecu Lego dodatno je uzburkao strasti. Naime, svijet su šokirali rezultati tog istraživanja.

Sprovedeno je u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kini, a njime je obuhvaćeno 3000 djece u dobi od 8 do 12 godina te 326 roditelja.

Prema njemu, danas većina djece kao karijeru iz snova navodi vloganje, dok je posao astronauta postao apsolutno nezanimljiv.

Konkretno, trećina djece je rekla da žele biti YouTuberi kad narastu, dok je njih tek 11 odsto navelo zanimanje astronauta.

Zanimljivo je istaknuti da su odgovori u velikom dijelu ovisili o tome iz koje zemlje dijete dolazi, tako više od polovine Kineza žele postati astronauti te je upravo ovo zanimanje za njih najatraktivnije.

Slijede ga posao učitelja, muzičara i profesionalnog sportiste, dok je posao vlogera na petom mjestu.

Ipak, u ostatku svijeta situacija je potpuno drugačija.

Tako bi djeca u SAD-u i Velikoj Britaniji radije vlogala, dok se na drugom mjestu popisa njihovih zanimanja iz snova nalazi posao učitelja, a dalje idu profesionalni sportisti i muzičari te tek na petom mjestu posao astronauta.

To potvrđuju i njihovi odgovori na pitanje bi li se jednoga dana voljeli otisnuti u svemir.

Čak je 95 posto djece iz Kine odgovorilo potvrdno, dok postotak u Velikoj Britaniji iznosi poprilično manjih 63 posto, odnosno 70 posto u SAD-u.

Portal Analitika