Košarka

Ostojić: Cilj nam je da budem među top tri i da se vratimo u A diviziju

Jako sam oprezan u postavljanju ciljeva. Prije dvije godine cilj nam je bio da prođemo među osam, pa se sve otvorilo i stigli smo do medalje. Sad je cilj da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju - kazao je selektor Mladen Ostojić pred početak U16 EP B divizije
Ostojić: Cilj nam je da budem među top tri i da se vratimo u A diviziju
Portal AnalitikaIzvor

“Imali smo dobre uslove za pripreme. Praktično 45 dana možda najviše od svih reprezentacija smo trenirali. Imali smo malih problema sa povredama i nekim virusima, ali je to sanirano. Zadovoljan sam, odigrali smo šest - sedam utakmica, dobili smo praktično sve, osim posljednji duel sa Francuskom, iako je na početku falilo nekoliko igrača. Sa te strane sam zadovoljan, ali jako sam oprezan u postavljanju ciljeva. Prije dvije godine smo takođe na isti način pristupili. Tada je bio cilj da, takođe u Podgorici, prođemo među osam, pa se sve otvorilo i stigli smo do medalje. Sad je cilj da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju'', kazao je Ostojić.

On je dodao da iako igraju protiv ''malih košarkaških nacija'', da će opreznost biti na nivou.

“Igramo protiv uslovno rečeno malih košarkaških nacija, nema Španije, Turske, Francuske, Srbije, Grčke, tih velikih ekipa, ali smo oprezni, ja prvenstveno. Ići ćemo korak po korak, prvo je duel sa Ukrajinom. Malo je naporan sistem takmičenja. Imaćemo osam utakmica u deset dana, iz grupe od šest timova prolaze samo dva. Za početak je najvažnija Ukrajina, za to se spremamo, pa onda idemo dalje'', zaključio je Ostojić.

Portal Analitika