Fudbal

Sutjeska poražena od Linfilda nakon preokreta

Fudbaleri Sutjeske poraženi su od Linfilda na stadionu pod Goricom 1:2 (1:1), u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Sutjeska poražena od Linfilda nakon preokreta
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Nikole Rakojevića ostvarili su nepovoljan rezultat pred revanš u Belfastu naredne sedmice i značajno se udaljili od plasmana u plej-of za ulazak u Ligu Evrope.

Sutjeska je povela u 11. minutu majstorijom Damira Kojaševića iz slobodnog udarca.

Nemanja Nedić je u 34. minutu imao sjajnu šansu, ali je nije iskoristio.

Kazna je stigla četiri minuta kasnije kada je Milar naletio na odbijenu loptu nakon intervencije golmana Giljena i sproveo je u mrežu.

U nastavku meča je opet koban po Nikšićane bio isti strijelac, Milar koji je povisio na 2-1 što će biti konačan rezultat meča.

Sutjeska će morati u gostima da odigra skoncentrisanije u odbrani i postigne makar dva gola, kako bi prošla dalje.

Ako eliminiše Linfild, Sutjeska će igrati sa poraženim iz duela kvalifikacija za Ligu šampiona APOEL-Karabag (prvi meč 1:2).

RAKOJEVIĆ: LANČANI NIZ GREŠAKA

- I u današnjoj utakmici imali smo dosta grešaka u pasu, naročito kod drugog gola. Lančani niz grešaka. Moram ipak da kažem da smo danas igrali protiv taktički dobre ekipe, tačno se znalo ko šta radi na terenu. I kad su gubili, nijesu gubili glavu kao mi kad smo primili gol, ali vidjećemo što će biti. Ima još jedna utakmica - kazao je nakon poraza trener Sutjeske, Nikola Peco Rakojević.

Kako je dodao, ako se tehničke greške svedu na minimum, možda Nikšićani imaju šansu u gostima.

- Ipak se vidi da su oni zaista dobro spremni, pokušavali su na te duge lopte da nas ugroze i uspjeli su, ali ovo se desilo zbog naših grešaka - poentirao je Rakojević.

Portal Analitika