Politika

Još će ne zna ko će kod Džemala na sastanak

Demokratski front i Demokratska Crna Gora odlučiće sjutra da li će ići na sastanak sa Pokretom "Odupri se", dok u Socijaldemokratskoj partiji nijesu željeli ništa da komentarišu. Sastanak je zakazan za sjutra u 18 sati u hotelu Nikić u Podgorici.
Sa ranijeg sastanka
Sa ranijeg sastanka
RTCG, AnalitikaIzvor

Sastanak predstavnika pokreta "Odupri se" sa predstavnicima parlamentarnih opozicionih partija, lider tog pokreta Džemal Perović zakazao je za sjutra. Planiran je razgovor o budućim potezima, i Perović , kako je saopštio u medijima, očekuje da će se većina potpisnika Sporazuma za budućnost odazovati pozivu.

"Poziv smo dobili sinoć u večernjim časovima, i DF će napraviti konsultacije sa većinskom opozicijom i dogovoriti se kako će se odnijeti prema ovom pozivu iz pokreta "Odupri se", koji je prvo objavljen u medijima prije nekoliko dana, a tek juče se u formalnom smislu uputio prema liderima DF-a", rekao je Milan Knežević.

"Prije zvaničnog poziva na sastanak opozicije o istom smo saznali iz medija, što nije uobičajena praksa, tako da ćemo na dan održavanja sastanka odlučiti o učešću," navele su kratko Demokrate.

U SDP-u nije bilo komentara u vezi sa tim kako će se odnijeti prema sjutrašnjem sastanku.

Isključivo, kako navodi, iz tehničkih razloga, njemu neće prisustvovati jedan od potpisnika sporazuma, nezavisni poslanik Neđeljko Rudović. O tome je već, kako je saopštio, mejlom obavijestio predstavnike Pokreta, navodeći da je i u buduće spreman na zajedničko djelovanje u skladu sa postavljenim ciljevima tokom protesta.

Posljednji sastanak sa predstavnicima pokreta Odupri se je održan prije smjene Vladimira Jokića sa mjesta gradonačelnika Kotora.U medjuvremenu su Demokrate i DPS postigle dogovor uz posredovanje EU oko Odbora za reformu izbornog zakonodavstva a predstavnici opozicije su iznijeli niz teških optužbi jedni na račun drugih, posebno na releciji Demokate - DF ali i ranije nakon smjene Jokića SDP i Demokrate.

 

 

Portal Analitika