Košarka

Radončić: Možemo savladati Brazil i parirati Grčkoj

Crnogorski košarkaši odrađuju u Kolašinu drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini.
Radončić: Možemo savladati Brazil i parirati Grčkoj
Portal AnalitikaIzvor

"Atmosfera je odlična, kao što je i uvijek bila, radimo dobro i veoma smo zadovoljni", kazao je reprezentativac Dino Radončić.

Rivali na Svjetskom prvenstvu su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

"Do Kine ima još dosta, treba prvo da se dobro pripremimo, a tamo što god da uradimo treba da budemo zadovoljni, jer je samo učešće veliki uspjeh za ovako malu državu", ističe Radončić.

On poznaje reprezentaciju Brazila, pošto nekoliko igrača te selekcije, poput njega, igraju u Španiji.

"Biće to izjednačena utakmica u kojoj možemo da pobijedimo. Oni su ekipa koja igra dosta brzo. Lično poznajem 3-4 igrača, tako da znam kakvu igru oni vole i mislim da ćemo to moći da zaustavimo", kaže Radončić, koji je sezonu završio u dresu Mursije.

U našoj grupi Grčka je favorit za prvo mjesto.

"Imamo kvalitetnu ekipu, koja može da parira Grčkoj, daćemo sve do sebe", poručio je Radončić.

Tokom boravka u Kolašinu, naši košarkaši odigraće i prijateljski meč zatvorenog tipa protiv Asvela, ekipe koju predvodi crnogorski selektor Zvezdan Mitrović, a u nastavku priprema učestvovaće i na dva turnira.

Od 15. do 17. avgusta "crveni" će igrati u Lionu, a rivali će biti Francuska, Argentina i rival u grupi na Mundobasketu, Brazil.

"Vjerovatno da ni oni ni mi u tom meču nećemo izaći sa svime šta imamo. Biće to prava prijateljska utakmica, svi želimo da tempiramo pravu formu za šampionat", kazao je član stručnog štaba Boško Radović.

Naša reprezentacije 20. avgusta putuje za Kinu, gdje će od 23. do 27. igrati na turniru sa Iranom, Nigerijom i Poljskom.

Portal Analitika