Crna hronika

Ranko Radulović i ostali ostaju iza brave

Viši sud produžio je pritvor Ranku Raduloviću i grupi koja se tereti da je planirala više likvidacija, učešće u ubistvima, iznude, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.
Ranko Radulović i ostali ostaju iza brave
PobjedaIzvor

Osim Radulovića, na spisku optuženih su i Erogen Brajović kojem se sudi u odsustvu, Kotoranin Igor Vukotić, Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović.

Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović. Naredbom je obuhvaćen i Kotoranin Nikola Mršić, kojem se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe.

Radulović je, prema navodima tužilaštva, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bili visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana. Albanski državljanin Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića.

Podsjećamo, Ranko Radulović je saslušavan prošle nedjelje u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom sumnji da je počinio ratne zločine na teritoriji Bosne i Hercegovine devedesetih godina. Na ovaj postupak stavljena je oznaka tajnosti.

Portal Analitika