Fudbal

Lester zaradio 210 miliona eura

Rukovodstvo Lestera posljednjih godina radi fantastičan posao, budući da za gotovo nevjerovatne cifre prodaju igrače koje su doveli uglavnom za mala obeštećenja.
Lester zaradio 210 miliona eura
Sportski portali Izvor

Posljednji u nizu je štoper Hari Megvajer koji svakog trenutka treba i zvanično da postane član Mančester Junajteda, a Lester će na ime obeštećenja dobiti 93 miliona eura.

Tako će Lisice na njemu zaraditi čak 79,3 miliona eura jer su ga prije dvije godine iz Hal Sitija doveli za samo 13,7 miliona eura.

Megvajerov transfer je samo nastavak sjajne transfer politike kluba koji je i ranije uspješno prodavao igrače, a najsvjetliji primjer bio je Rijad Mahrez.

Lester ga je za 500.000 eura doveo iz Le Avra, a Mančester Sitiju prodao za čak 67,8 miliona eura.

Ogromnu zaradu Lester je ostvario i na transferima Denija Drinkvotera i Engola Kantea. Drinkvotera su za 900.000 eura doveli iz Mančester Junajteda, a prodali ga za 37,9 miliona eura Čelsiju prije dvije godine.

Odličan posao napravili su i s Kanteom kojeg su 2015. godine iz Kaena doveli za 9 miliona eura, a već naredne sezone prodali ga Čelsiju za 35,8 miliona eura.

Prostom računicom se može izračunati kako je Lester samo od preprodaje ove četvorice igrača zaradio nevjerovatnih 210 miliona eura.

Portal Analitika