Abiznis

Sve bolja dostupnost crnogorskih aerodroma

Najnoviji godišnji izvještaj ACI-ja ( Međunarodni savjet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore (ACG) u proteklom periodu uradili na poboljšanju avio dostupnosti, kazao je Danilo Orlandić, izvršni direktor ACG.
Sve bolja dostupnost crnogorskih aerodroma
Portal AnalitikaIzvor

„Kako je navedeno u izvještaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabiježenim rastom od 352 odsto“, navodi Orlandić.

Dodao je i da Aerodrom Podgorica bilježi rast od čak 284 odsto i istakao da je najbrže rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

„Ono što  je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izvještaju je činjenica da je među zemljama regiona, Crna Gora na trećem mjestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske.

Samo u prethodne dvije godine uspjeli smo da otvorimo 36 novih direktnih avio linija, pa je tako naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija“, naglasio je.

On podsjeća da od ove godine imamo i liniju Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair.

„Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično“, kazao je.

Takođe, naveo je da velikim uspjehom smatra i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, kako kaže, gotovo uvijek puni.

„Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore, ali i naših gradjana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmjeren ka tim pravcima“, zaključio je Orlandić

 

Portal Analitika