Politika

Pokret Odupri se pozvao potpisnike Sporazuma na sastanak

Pokret Odupri se pozvao je sve potpisnike Sporazuma o budućnosti na zajednički sastanak  u srijedu 7.8.2019. kako bi se svim građanima pojasnila dešavanja na političkoj sceni.
Pokret Odupri se pozvao potpisnike Sporazuma na sastanak
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak će, kako najavljuju, biti otvoren za medije i direktno prenošen na FB stranici pokreta Odupri se.

„Radi promovisanja dijaloga, kao jednog od demokratskih načela, potpisivanje Sporazuma o budućnosti mora biti ponuđeno i činiocima vlasti: Socijaldemokratama, manjinskim partijama, a zatim i DPS-u. Naravno, njihove potpise ne očekujemo, s obzirom na to da bi tim činom prihvatili svoje ostavke a već su bezbroj puta pokazali da ne posjeduju ni političku ni moralnu vrstu odgovornosti za takav civilizacijski čin, koji je praksa svuda u svijetu. Ipak, dužni smo to učiniti radi svih onih koji su pod prinudom i radi ostvarenja materijalnih interesa na prethodnim izborima dali svoj glas vladajućoj koaliciji, a i sami znaju da ovakva vlast državu vodi ka propasti. Napominjemo da je u ideji „Odupri se“ građanin percipiran kao političko, misleće biće, a ne kao ciljna grupa, glasač, dio biračkog tijela”, kažu u saopštenju.

I dalje smatraju da je ulica jedina slobodna institucija, te da samo ujedinjujući sve strukture društva možemo doći do željenog i nasušno potrebnog cilja – a to je Sloboda, oslobađanje institucija i zaustavljanje pljačke državnih resursa.

“Dušku Markoviću poručujemo da nas nisu majke rađale da bi nam se svijet okretao oko kongresa DPS-a, te da nas ne interesuju njegove nepristojne ponude, već da ćemo mi biti ti koji će postavljati uslove o organizovanju prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori, kako smo rekli i ambasadoru EU u Crnoj Gori, gospodinu Oravu. Ti uslovi obuhvataju oslobađanje Javnog servisa, Agencije za sprječavanje korupcije, Vladu građanskog jedinstva i sve ostalo što budemo smatrali bitnim da bi proces izbora bio slobodan, jer ćemo u suprotnom bojkotovati sve vaše i samo vaše izbore. Zvaničnoj parlamentarnoj opoziciji poručujemo da se protiv zla kakvo je DPS ne možemo boriti zlom u sebi, te da će vam građani ponovo pružiti ruku za izvlačenje iz blata u kojem ste se nalazili prije početka protesta i potpisivanja „Sporazuma o budućnosti“, a u koje ste ponovo skliznuli. Očekujemo da ćete se svi odazvati na zajednički sastanak jer je to u ovom trenutku najmanje što ste dužni građanima Crne Gore”, zaključuju iz Pokreta.

Portal Analitika