Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Amfilohije potpisao peticiju za Sinjajevinu: Ova vlast hoće da je da u ruke naslednicima naci-fašizma

Amfilohije potpisao peticiju za Sinjajevinu: Ova vlast hoće da je da u ruke naslednicima naci-fašizma

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da se na Sinjajevini ne smije uspostaviti vojni poligon jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu kao i da vlast planira da je da u ruke naslednicima naci-fašizma. On je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj,  saopšteno je iz NVO “Sačuvajmo Sinjajevinu”.
Amfilohije potpisao peticiju za Sinjajevinu: Ova vlast hoće da je da u ruke naslednicima naci-fašizma
Portal AnalitikaIzvor

“Bjelopavlići su nekada branili Sinjajevinu od Turaka, i u toj borbi poginulo je njih 53. a danas je Sinjajevina opet napadnuta. Kažu neki to se Amfilohije bavi politikom, ako je briga o narodu svom politika, briga i njegovom dostojanstvu i časti politika, onda ja ne mogu ići nekim drugim putem kojim nije išao Sveti Petar Cetinjski i Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac. Ja ne nosim sablju kao Sveti Petar Cetinjski na Martinićima i Krusima, ali imam sablju riječi koju mi je Bog dao i kojom branim svoje ljudsko dostojanstvo i svetih mojih prethodnika, mitropolita crnogorskih i cetinjskih”, poručio je Amfilohije, navodi se u saopštenju.

Mitropoli SPC je kazao da mu ne zamjere što progovara, ida mu je bitno da mi “ne zamjere ovi mučenici stradali za odbranu Sinjajevine”.

“Da mi ne zamjeri Kralj Nikola, a što će danas neki da zamjere to je njihov problem. Ovdje na Sinjajevini je nekada bila borba protiv Turaka, okupatora, oslobodio je Kralj Nikola, koji je sa Kraljem Petrom oslobodio i Kosovo i Metohiju. Kako je moguće i kako smije danas Crna Gora i sadašnja vlast da se odriče Kosova i Metohije, da Sinjajevinu nudi da bude vojno bojište. Današnja Crna Gora, današnja vlast hoće da oskrnavi ovu svetu planinu. Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruju zemlju i vodu. Hoće da je daju u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma”, rekao je mitropolit.

Sveta je ovo planina crnogorska, kako navodi, a oni hoće da je pretvore u “poligon za zločine”.

“Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Imate blagoslov narode da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bonstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Besčašće je da se dozvoli da se ovdje uspostavi vojni poligon. Na ovom mjestu mora da se kaže istina Božija”, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

 

Portal Analitika