Raičević obezbijedio srebro

Student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Novo Raičević, već je obezbijedio prvu srebrenu medalju na prvenstvu Evrope u Zagrebu za Univerzitet Crne Gore.
Raičević obezbijedio srebro
Portal AnalitikaIzvor

On je u prvom meču bio slobodan, dok je u drugom savladao Njemca Hoehla wazarijem čime je obezbijedio prolaz u četvrt finale.

U  trećem meču savladao predstavnika Španije atraktivnim bacanjem (tehnika-Ura nage) i ipponom ostvario prolaz u polufinalnu rundu.

Raičević je prvi džudista Univerziteta Crne Gore koji je nastupio u polufinalu prvenstva Evrope. I konačno, on je pobjedom u polufinalnom meču sa predstavnikom Francuske, kao i u prošlom meču bacanjem Ura nage tehnikom, obezbijedio prolaz u finalnu rundu, čime je osigurao srebrnu medalju, član je Džudo kluba Akademik iz Nikšića.

To je treća medalja za Univerzitet Crne Gore. Podsjetimo prije Raičevića, bronzane medalje osvojili su Ženski kata tim u karateu u sastavu Jovana Marić, Milica Bjelica i Mia Roganović , te kik bokser Danilo Jeknić.

Očekuje se Raičevićev nastup u finalu i borba za zlatnu medalju.

Zvezdan Đukić, takođe student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je u drugoj repersaž borbi izgubio od predstavnika Holandije i time završio takmičenje kao sedmoplasirani takmičar u njegovoj kategoriji (-100kg).

Đukić je u prvoj borbi do 100 kg savladao Lescana Capdevila iponom na samom startu meča. Poražen u drugom meču protiv predstavnik Poljske iponom u golden score-u.

Đukić je u repersažu protiv predstavnika Njemačke ostvario pobjedu na samom startu meča atraktivnim bacanjem (tehnika-Ura nage) i iponom nastavio borbu za bronzanu medalju, ali tu je zastao.

Jovana Nikić student Filozofskog fakulteta UCG iz Nikšića koja se borila protiv predstavnice Bjelorusije Kandratsyeve u kategoriji +78 kg izgubila je prvi meč ipponom. U repersaž borbi izgubila od predstavnice Ukrajine Mill i time završila učešće na takmičenju.

Portal Analitika