Crna hronika

Petričeviću i Jokiću određen pritvor

Ovlašćenom zastupniku kompanija ,,A Cop“, ,,A Cop MNE“ I ,,PS gradnja“ Bojanu Petričeviću i vlasniku kompanije ,,Viner co“ Saši Jokiću juče je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su kao organizatori četrnaestočlane grupe koja je preko devet firmi utajom poreza i prevarom oštetila državnu kasu za oko četiri miliona eura.



Petričeviću i Jokiću određen pritvor
Bojana Robović
Bojana RobovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović. Prema saznajima Pobjede, Petričeviću i Jokiću je pritvor određen zbog moguće opasnosti uticaja na saučesnike, posebno Dejana Lakića, čije saslušanje je planirano i opasnosti uticaja na svjedoke.

Petričević i Jokić su uhapšeni u utorak u nastavku akcije ,,Klap“ sa još sedam osoba među kojima je bilo i četiri inspektora. Svi osumnjičeni u ovom predmetu, osim Jokića i Petričevića, nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

Podsjećamo, Petričeviću su već jednom stavljene lisice na ruke u akciji ,,Klap“ početkom maja kada je Specijalno tužilaštvo podnijelo krivične prijave protiv ukupno 22 osobe zbog sumnje da su finansijskim malverzacijama državnu kasu oštetile za pet miliona eura.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović je prije dva dana kazala da je proširenje istrage na nove osobe uslijedilo nakon što je tužilaštvo analiziralo dokumentaciju prikupljenu od Poreske uprave, banaka i pravnih lica.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika