Fudbal

Legendi kluba ponudili mjesto sportskog direktora

Premda je rođen u gradiću La Pobla de Segur, Karles Pujol (41) ikona je Barselone i jedan je od najvećih igrača u istoriji katalonskog giganta. Pujol je prošao sve Barsine selekcije, a za prvi tim igrao je punih 15 godina, od 1999. do 2014. Dobar dio karijere Pujol je bio i kapetan Barselone i predvodio ju je do silnih naslova u Primeri i Ligi šampiona.
Legendi kluba ponudili mjesto sportskog direktora
Sportski portali Izvor

Legendarni Pujol uvijek će biti simbol Barselone. Bio je igrač koji je u svom biću zadržao sve ono plemenito i romantično što su nam globalizacija i marketinški žrvanj zagadili kod fudbala. Osim što je bio fantastičan igrač, nikad nije bio tipična moderna fudbalska zvjezdica selfie generacije kojoj je samo slučajno generacijski pripadao.

Pujol je bio u prvom redu vrhunski sportista. Cijelu je karijeru proveo u Barsi, osvojivši s njom sve što se moglo osvojiti. Kao kapetan, predvodio je i najmoćniju Špansku ikad do tri najveće titule u nizu, što nikad nikome nije pošlo za rukom.

Ipak, Pujol je još veći čovjek nego li je bio igrač. Simuliranje, bahaćenje, nepoštovanje protivnika, sudija ili novinara, senzacionalizmi svih vrsta za Pujola su bili nepoznanica. Nije to bio njegov stil. Skromnost mu je bila najveća vrlina. Bio je kralj fair-playa.

Zbog svog čudesnog fudbalskog nasljeđa i statusa koji ima među navijačima Pujolu je Uprava Barse ponudila mjesto sportskog direktora. Vodeći ljudi kluba smatraju da Karles ima sve preduslove da bude idealan vođa Barsine sportske politike. Mundo Deportivo piše da Pujol još razmišlja, ali da se očekuje da pristane. Ipak je on vojnik Barselone.

Portal Analitika