Crna hronika

Lazar Radjenović izlazi iz zatvora

Viši sud u Podgorici usvojio je molbu za uslovni otpust osuđenog Lazara Rađenovića, saopšteno je medijima iz tog suda.
Lazar Radjenović izlazi iz zatvora
Vijesti. Antena M, AnalitikaIzvor

Rađenoviću je zatvorska kazna umanjena je za trećinu. To je odlučio Viši sud, koji je razmatrao molbu osuđenog u više budvanskih afera, koji je nakon četvorogodišnje robije tražio da ga uslovno puste na slobodu.

Protiv rješenja ovog suda može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku tri dana od dana prijema prepisa rješenja", saopšteno je iz Višeg suda uz pojašnjenje da se "osuđeni otpušta sa izdržavanja kazne jedino ukoliko ova odluka suda bude pravosnažna te da se uslovni otpust može opozvati pod uslovima i u situacijama propisanim Krivičnim zakonikom.

Glavni specijalni tužialc Mlivoje Katnić, kazao je“Vijestima” da se ne protivi odobravanju uslovnog otpusta Rađenoviću sa kojim je tužilaštvo na čijem je čelu potpisalo sporazum o priznanju krivice, ukoliko je taj osuđenik ispunio sve druge uslove.

Rađenović je uhapšen u avgustu 2015. godine, istovremeno kada i višečlana kriminalna grupa koju je po sopstevnom priznanju formirao nekadašnji visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović.

On je u nekoliko slučajeva osudjen za višemilionaske malverzacije.

Od svih pripadnika budvanske kriminalne grupe Rađenović je dobio najveću zatvorsku kaznu, veću i od šefa tog klana, Svetozara Marovića.

 

Portal Analitika