Društvo

SD: Zakon nije usvojen zbog licemjerstva opozicije

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola danas u Skupštini Crne Gore nije usvojen zbog licemjerstva onih iz opozicije koji već četiri mjeseca obmanjuju građanke i građane Crne Gore izmišljajući razloge da za isti ne glasaju, saopšteno je iz Socijaldemokrata.
SD: Zakon nije usvojen zbog licemjerstva opozicije
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, vrijeđa inteligenciju njihovo providno pravdanje da su bili spriječeni da podrže zakon jer su juče napustili zasijedanje. „Svima je jasno da je njihovo jučerašnje napuštanje sjednice iscenirano upravo kako bi imali alibi za današnje neglasanje za zakon.Posebno je licemjeran njihov pokušaj da svoje današnje ponašanje opravdaju time što drugi nijesu podržali zakon. Sjetiće se javnost da je glasanje već odlagano u pokušaju da se svima pruži prilika da na djelu pokažu svoj odnos prema poštovanju ljudskih prava i sloboda”, smatraju u SD-u.

Gej osobe u Crnoj Gori i dalje neće moći da sklapaju brakove jer Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola nije dobio potrebnu većinu, iako ga je predložila Vlada.

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Vladu da ponovo predloži taj zakon jer kako navode oni bi za njega glasali da su danas bili u parlamentu. SDP ne prisustvuje današnjoj sjednici u znak revolta zbog jučerašnjeg kažnjavanja.

Portal Analitika