Društvo

LP: SDP pogazila riječ i oborila Zakon o partnerstvu lica istog pola

Socijaldemokratska partija po ko zna koji put pogazila je svoju riječ, javno i nezvanično izrečenu, i izdala građane i ljudska prava, oborivši Zakon o partnerstvu lica istog pola, saopštila je Liberalna partija.
LP: SDP pogazila riječ i oborila Zakon o partnerstvu lica istog pola
Portal AnalitikaIzvor

 „Da sve bude još gore, SDP potcjenjuje zdravu pamet javnosti i građana, i odmah nakon sjednice na kojoj je zbog njihovog odsustva zakon i pao, daje izjavu u kojoj kažu da će glasati za Zakon za koji se već glasalo sat vremena ranije i koji su oborili. Svojim saopštenjem dokazali su da kalkulišu ljudskim pravima i da ih je za evropske standard stalo koliko za lanjski snijeg“, navodi se u saopštenju te stranke.

Kako navode, rasprava o ovom Zakonu završena je još 1. aprila kada su se stekli uslovi za glasanje, ali se baš na zahtjev SDP glasanje odlagalo već četiri mjeseca do posljednjeg dana zasijedanja Skupštine uz razna opravdanja.

„Sve to, da se posljednjeg dana proljećnog zasjedanja Skupštine poslanici SDP ne bi pojavili u sali, pogazili svoju riječ, nasamarili i Skupštinu i poslanike i javnost i ljudska prava. Oni su nasamarili i socijalističku Internacionalu koja zahtijeva ljudska prava i za LGBT osobe i ideju socijaldemorkatije koja se svuda u svijetu bori za jednakost, osim u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Gej osobe u Crnoj Gori i dalje neće moći da sklapaju brakove jer Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola nije dobio potrebnu većinu, iako ga je predložila Vlada. Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Vladu da ponovo predloži taj zakon jer kako navode oni bi za njega glasali da su danas bili u parlamentu. SDP ne prisustvuje današnjoj sjednici u znak revolta zbog jučerašnjeg kažnjavanja njihovog poslanika zbog iznenesenih političkih stanova čime je, kako tvrde u toj stranci, prekršen Poslovnik.

 

Portal Analitika