Društvo

SDP: Vlada da ponovo predloži zakon, glasaćemo za njega

Neizglasavanje Zakona o istopolnim zajednicama je pokazalo da u vladajućoj većini nema saglasja i podrške za ključne evropske vrijednosti iz oblasti temeljnih ljudskih prava. Glasanjem, na djelu je pokazano da nema većine za evropske vrijednosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava garantovanih međunarodnim standardima, kazali su iz Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore.
SDP:  Vlada da ponovo predloži zakon, glasaćemo za njega
Portal AnalitikaIzvor

„SDP podržava Zakon o istopolnim zajednicama, ali je zloupotrebom Poslovnika i člana 107 od strane potpredsjednika Nimanbegua, koji je glasao protiv ovog važnog zakona, spriječio poslanike SDP da ovog puta prisustvuju sjednici i podrže ovaj zakon. Poslanički klub SDP neće dozvoliti zloupotrebu od strane rukovodstva parlamenta koje kažnjava poslanike SDP, samo zato što im se ne dopadaju naši politički stavovi“, istakli su.

Dodaju i da su kao znak protesta zbog ovakvih zloupotreba u vođenju sjednice i kršenja Poslovnika, javno saopštili da juče i danas, iz tih razloga, neće prisustvovati zasijedanju Skupstine.

„SDP poziva Vladu da u najkraćem roku ponovo predloži ovaj Zakon, bez obzira sta je sada jasno da za njega nemaju većinu u vladajućoj koaliciji, a vladajuću koaliciju da obuzda zloupotrebe i kršenja Poslovnika od strane potpredsjednika Nimanbegua“, kazali su.

Iz SDP-a su naglasili da će na prvoj sjednici na kojoj se nađe ovaj zakon dati podršku istom kako bi, prema njihovim riječima, i u ovoj oblasti Crna Gora usvojila standarde koji garantuju temeljna ljudska prava.

„Nama je žao što oni koji su danas na vlasti nemaju u svojim redovima potrebnu većinu za zakone iz oblasti temeljnih ljudskih prava“, zaključili su.

Portal Analitika