Crna hronika

Uhapšeno još nekoliko direktora, poreski inspektori pušteni kućama

Policija je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsila još tri direktora i osnivača manjih firmi zbog utaje poreza, prevare i stvaranja kriminalne organizacije.
Uhapšeno još nekoliko direktora, poreski inspektori pušteni kućama
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je, kako je javila TVCG, nastavak jučerašnje akcije kada je SDT izdao nalog za hapšenje 14 osoba zbog sumnje da su počinili privredni kriminalitet.

Četiri poreska inspektora koja su juče privedena u akciji Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je duže prala novac i tajila porez, Nevenka Đurović, Slavojka Savić, Brano Magdalinić i Milijana Radonjić. pušteni su kućama nakon sinoćnjeg saslušanja, saznaju “Vijesti”.

Prema saznanjima "Vijesti", inspektori su se jutros vratili redovnim radnim aktivnostima, a od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim organima zavisiće i eventualne mjere Poreske uprave prema pomenutim službenicima.

Za danas u podne je zakazan pres SDT-a i policije na kome će biti više riječi o ovoj velikoj akciji.

Tužilaštvo sumnja da su te osobe izvlačile fiktivnim fakturama milione eura kao da su utajili porez velikog iznosa.

Podsjetimo, Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 14 fizičkih i 9 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su učinili više krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

''Osnovano se sumnja da je 14 fizičkih lica(B.P; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.; N.Đ.;B.M.; M.R.; S.S.;S.V.; P.M.; M.M.; V.M.) i 9 pravnih lica učinilo krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije. Od ovih 14 fizičkih lica za njih  9 (N.Đ.;B.M.;M.R.;S.S.;B.P.;S.J.;I.P.;D.P.;D.L.;I.V.) kao i za jedno od 9 pravnih lica osnovano se sumnja da su učinili  i krivično djelo – prevara u produženom trajanju. Osim toga za 4 fizička(B.P.;S.J.;I.P.;D.P.;) i 4 pravna lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za 4 fizička (S.V.;P.M.;M.M.;V.M.;) i 5 pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično djelo - utaja poreza i doprinosa'', navodi se u saopštenju SDT-a.

Portal Analitika