Društvo

Uništeno preko 12 tona ubojnih sredstava

Na bezbjedan način, u fabrici HI “Poliex” u Beranama, u skladu sa najvišim ekološkim standardima i standardima struke uništeno je preko 12.000 kilograma različitih neeksplodiranih ubojnih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
Uništeno preko 12 tona ubojnih sredstava
Portal AnalitikaIzvor

Projekat industrijske demilitarizacije ubojnih sredstava, koje je u proteklom periodu prikupio Odsjek za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a, završen je u okviru dvogodišnjeg programa podrške Crnoj Gori koji finansiraju Sjedinjene Američke Države preko Međunarodne organizacije za jačanje bezbjednosti ljudi (ITF),

“Vrijednost izvedene demilitarizacije je preko 180.000 dolara, a sprovedena je u okviru projekta koji Direktorat za vanredne situacije MUP-a realizuje sa ITF. Projekat, takođe, predviđa da se izvrši rekonstrukcija magacina za NUS u mjestu Rogami i čišćenje tunela Potkop u mjestu Petrovići u opštini Herceg Novi”, dodaju iz MUP-a.

Službenici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a u kontinuitetu sprovode aktivnosti na ovom planu i na taj način doprinose bezbjednosti kako građana Crne Gore, tako i svih onih koji borave na njenoj teritoriji.

 

Portal Analitika