Društvo

Pomoć potrebna samohranoj majci sa slijepim sinom

Iz Banke hrane Crne Gore upućen je apel za pomoć samohranoj majci Nataši Magovčević, koja živi sa slijepim 17-godišnjim sinom.
Pomoć potrebna samohranoj majci sa slijepim sinom
PobjedaIzvor

Nataša je ostala sama sa sinom, nakon što joj je prije osam godina umro suprug u 43. godini. Pošto suprug nije imao stalni posao, porodica nije naslijedila nikakva primanja.

Natašin sin pohađa školu u Resursnom centru u Podgorici, gdje je sa vrlodobrim uspjhehom završio prvu godinu pravnog smjera. Primjeran je đak, pjeva u orkestru Saveza slijepih a pohađa i radionicu Unicefa. Majka je njegov jedini pratilac u svim kativnostima i nema mogućnost da se bavi nečim drugim.

Dok škola traje, sin je smješten u domu Resursnog centra. Kako je sad na raspustu, on je sa majkom kod njegovog djeda na Cetinju, jer nemaju drugi smještaj. Djed živi u zgradi u kojoj su samački stanovi i vodi se kao prinudni smještaj, iako u njemu žive duže od 30 godina. Uslovi za koje im za život ostane pedesetak eura kad plate račune. Od države dobijaju tuđu njegu u iznosu od 65 eura. Taj novac primaju za vrijeme raspusta, a tokom školske godine cjelokupan iznos ide školi.

Svi koji žele da pomognu Magovčevićima - materijalno, u hrani, sredstvima za higijenu, adaptacijom prostora u kome žive, namještajem ili aparatima za domaćinstvo - mogu dobiti kontakt sa Natašom u inboksu na Fejsbuk stranici Banke hrane Crne Gore, putem imejla bankahranepg@gmail.com ili pozivom na broj telefona Banke hrane +38269495680.

Novčani prilozi mogu biti uplaćeni na račun broj 535-0100100573215-83, koji je u PRvoj banci otvoren na ime majke Nataše Magovčević.

Iz Banke hrane unaprijed su zahvalni svim humanim ljudima, uz uvjerenje da će i društveno odgovorne kompanije naći načina da pomognu porodici Magovčević koja je u teškoj siutuaciji.

Portal Analitika