Društvo

Lubenica najbolji lijek za žaropek

Mušterijama uvijek predlažem da probaju lubenicu prije nego što je kupe. Uglavnom uzimaju po pola ili četvrtinu, jer su kod nas na tezgi uglavnom najveće u pijaci, neke teže i po 25 kilograma - kazala je prodavačica Jovanka Ćoso
Lubenica najbolji lijek za žaropek
PobjedaIzvor

Na zelenoj pijaci u tržnom centru Mol of Montenegro ovih dana je bogata ponuda voća i povrća. Kupci su bili uglavnom zadovoljni cijenama i kvalitetom proizvoda, a prema riječima prodavaca, ovih dana najvoblje prolaze lubenice i nektarine.

VOĆE

Kilogram kupnih i kvalitetnijih lubenica iz Tuzi Jovanka Ćoso prodavala je po 60 centi. Kako ističe, upravo ovo sočno povrće ovih dana najbolje prolazi.

''Mušterijama uvijek predlažem da probaju lubenicu prije nego što je kupe. Najviše uzimaju po pola ili četvrtinu jer su kod nas na tezgi uglavnom najveće u pijaci, neke teže i po 25 kilograma'' kazala je Ćoso.

Kako je dodala, ovih dana dobro joj prolaze nektarine i b reskve iz Grčke, koje je prodavala po dva eura za kilogram. Pipun je prodavala 70 centi, napominjući da mu je cijena skočila pošto ga slabo ima na pijaci. Na tezgi kod Jovanke, za kilogram grčkih trešanja trebalo je izdvojiti četiri i po eura, a grožđa iz Tuzi tri. Za kilogram limuna trebalo je izdvojiti dva i po erua, španske pomorandže prodavala je po eruo i po, dok su banane bile po 1,40 eura.

Dobar proimet je bio i na tezg igdje su nektarine sa Bioča prodavane po 80 centi po kilogramu ali prodvačica ovog sočnog voća nije željela da daje izjavu

POVRĆE

Za kilogram paradajza trebalo je od 70 centi do euro, dok je jabučar koštao od euro do 1,20 eura. Mladi krastavac iz Beri prodavan je 1,20 eura, paprika babura 80 centi, a šilja euro. Kilogram krompira trebalo je platiti od 50 do 70 centi, crmnički luk koštao je euro i po, obični crni euro, bijeli od četiri do pet, a šargarepa od euro do 1.20 eura. Za kilogram patlidžana trebalo je izdovjiti 70 centi, tikvica 60, dok je boranija, puterka koštala dva i po eura. Četiri klasa šećerca prodavana su za euro, kilogram barskih maslina mogao se kupti iza pet do šest eura. Livadski med iz Kuča ili Pipera ima staru cijenu od 10 eura.

Litar domaćeg soka od malina koštao je od četiri do pet eura.

Mladi sir četiri a kajmak devet eura

U sektoru za prodaju sira i mliječnih proizvoda bila je gužva. Kilogram mladog sira košta je četiri eura, dok se stari kretao od pet do šest eura. Isti količini kolašinskog lisnatog sira trebalo je platiti sedam eura. Dobro je prolazio i mladi kajmak iz okoline Nikšića, čija je cijena devet eura, kao i niskokalorični namaz urda iz okoline Cetinja, po četiri eura. Za kilogram pivskog skorupa iz mješine trebalo je izdvojiti 18 eura.

Portal Analitika