Politika

Demokrate: Nikada se nećemo dogovarati sa DPS-om

Javnost u Crnoj Gori svjedoči ujdurmi koja je pokrenuta protiv Demokratske Crne Gore. Njoj se, dosad posljednja, pridružila i gospođa Bošnjak, zlonamjerno komentarišući fiktivne, znamo i u čijim glavama osmišljene događaje, koji se u stvarnosti nikada nisu, niti će se ikad desiti – da su Demokrate javno ili tajno pregovarale sa DPS-om, navode Demokrate.
Demokrate: Nikada se nećemo dogovarati sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

Kako kažu iz te partije, motivi za konstruisanje takvih smicalica se, ponajprije, mogu sastojati „u potrebi da se bacanjem ljage na Demokrate, u vidu insinuacija da smo sijedali za sto sa DPS-om i pregovarali sa njima, eventualno popravi utisak o subjektu kojem gospođa Bošnjak pripada ili, makar, da se, u dijelu javnosti, proizvede impresija da su svi isti, što je teza koju je, iz svojih interesa, prije gospođe Bošnjak već afirmisao DPS“.

„Na potrebu pranja vlastite savjesti u redovima DF-a ukazuje i repertoar njihovih insinuacija koji, ako se detaljno sagleda, predstavlja ništa drugo do katalog postupaka DF-a. U tom katalogu su i sjedanje za isti sto sa DPS-om, i dogovori sa njima, i igranje namještenih utakmica i glasanje sa DPS-om i vršenje vlasti sa DPS-om u pojedinim opštinama. Sve su to djela subjekta kojem pripada gospođa Bošnjak. Ne bismo rekli da je riječ o pukoj slučajnosti, prije o naporu funkcionera Demokratskog fronta da relativizuju skorašnje zajedničko glasanje sa DPS-om, u Budvi, a protiv Demokratske Crne Gore. Jer, oni su majstori relativizacije što je neki dan pokazao i njihov funkcioner Carević optužujući Demokrate za stanje u Kotoru, olako prešavši i progledavši kroz prste na upražnjavanje pajser-demokratije od strane DPS-a u Kotoru, čime su bjelodano pokazali da ne relativizuju oni samo u svoju, nego, kristalno jasno, i u korist DPS-a“, ističu Demokrate.

O, kako kažu, nepodnošljivoj lakoći sjedanja za sto sa DPS-om govori ista ona poslanica „koja je prošlog mjeseca gromoglasno, iz naslova svoje izjave, na koju podsjećamo javnost, imperativno saopštila, doslovce: „Mora se sjesti za sto sa DPS-om““.

„Pa zar to nije neobično? Takođe, treba li podsjetiti da gospođa Bošnjak pripada onom subjektu koji je prekršio dogovor 39 opozicionih poslanika i vratio se u parlament? Pamti li, pritom, da je DF prvi prihvatio plan Branimira Gvozdenovića, a odbacio Briselski plan Demokrata i URA-e i sjeo za sto u odboru, bez ikakvih uslova i ikakvog plana? Baš ta poslanica se sada bavi uslovima, što nije činila pri povratku u „Sinđin parlament“ u koji se, zajedno sa svojim kolegama, vratila bez ijednog ispunjenog uslova?“, ističe se u saopštenju Demokrata.

Bošnjak se, kažu, poziva i, očigledno, zdravo za gotovo uzima režimska istraživanja CEDEM-a, ali i medijske konstrukcije portala CDM.

„E pa, gospođo Bošnjak, nikada nismo i nikada se nećemo dogovarati sa DPS-om, ma koliko se to, po Vašem mišljenju, „moralo“, kako ste to nedavno  saopštili. I uzalud su vam pokušaji unošenja konfuzije i izvrtanja slike stvarnosti. Građani znaju ko je dosljedan, a ko gazi riječ na nedjeljnom nivou“, zaključuju Demokrate.

Portal Analitika