Društvo

Marković: Vujović priznao da je izrekao neistinu

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan, Nikola Marković, kazao je da je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju (MSS), Ranko Vujović, priznao da je izrekao neistinu.
Foto: Cdm/In4S
Foto: Cdm/In4S
Portal AnalitikaIzvor

„Dakle, nijednom riječju nijesam pominjao saromregulatorno tijelo kojem pripada. To što on vidi aluzije na sebe kad god se pomene Informer, to je njegov problem i ja mu tu ne mogu pomoći. Kada sam govorio o potencijalnom jedinstvenom obliku samoregulacije, kazao sam – i ostajem pri tom stavu – da Dan neće biti dio bilo koje samoregulatorne organizacije čiji su članovi tabloidi poput Informera. Ako gospodin Vujović hoće s njima, srećno mu bilo“, navodi se u reagovanju Markovića na saopštenje Vujovića.

Dan, prema njegovim riječima, nema problem da sarađuje sa medijima koje drži ozbiljnim i profesionalnim, bez obzira na razlike u uređivačkim politikama. Plurazilazam medija je, kaže on, prirodan i potreban u svakom društvu koje želi da bude demokratsko.

„Da ne bi bilo da Dan nije za saradnju, evo predloga za gospodina Vujovića: ako se nekada formira jedinstveno samoregulatorno tijelo, neka ga finansiraju organizacije koje bi ga činile i svi da pristanemo da nam ni država, ni međunarodna zajednica ne finansiraju rad. To bi pokazalo da zaista želimo da damo doprinos poboljšanju medijske scene, a ne da na priči o samoregulaciji, ne daj Bože, zarađujemo. Nadam se da će ovaj predlog gospodin Vujović sa zadovoljstvom prihvatiti i podržati“, poručio je Marković.

Portal Analitika