Društvo

Vujović: Marković aludirao da su Informer i Pink članovi MSS-a

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika lista Dan, Nikola Marković, nije rekao eksplicitno da su Informer i Pink članovi Medijskog savjeta za samoregulaciju (MSS), ali je napravio aluziju da jesu, saopštio je izvršni sekretar MSS-a Ranko Vujović.
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar
Portal AnalitikaIzvor

„Kako inače drugačije razumjeti pasus iz njegovog intervjua Mini: ʼU ovom trenutku, ocijenio je on, bilo bi nerealno očekivati da se stvori samo jedno samoregulatorno tijelo navodeći da u Danu, ne dijele sa pojedinim medijima ni profesionalne niti moralne standardeʼ

ʼNe mogu da zamislim da bi medij, kojim ja rukovodim, ikada mogao da bude u istom samoregulatornom tijelu sa medijima kao što su Informer, Pink, i slično jer oni ne poštuju elementarna pravila struke i njihov cilj nije izvještavanje u javnom interesuʼ, istakao je Marković“, navodi se u reagovanju Vujovića.

On smatra da Marković na, kako je rekao, vrlo jeftin način pokušava da prikrije ono što je stvarno izjavio pokušavajući da diskvalifikuje MSS.

„Poznata je činjenica da su se pregovori o jednom tijelu vodili između Dana, Vijesti i MSS-a, tako da nije jasno o kojem bi to drugom tijelu Marković govorio. Takođe nije jasno kako bi to Marković mogao da pravi potencijalno bilo kakvo samoregulatorno tijelo sa medijima iz druge države“, navodi Vujović.

On nije želio da komentariše Markovićevu tvrdnju da tabloid Informer pripada „medijskoj svijesti koju ima Vujović“.

„Samo bih iskazao iznenađenje da se Marković toliko gnuša Informera. Pojedini stalni kolumnisti Dana u svojim tekstovima redovno promovišu upravo vrijednosti za koje se Informer zalaže. Tako da nije baš nije najjasnije od čega Marković želi da se ogradi“, zaključio je Vujović.

Portal Analitika