Crna hronika

Braća Vukotić dala čitulju ubijenom advokatu Ognjanoviću

Porodica i prijatelji pokojnog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen u sačekuši ispred svog stana na Novom Beogradu, obilježili su juče godišnjicu od njegove tragične smrti.
Foto: Tanjug / Sava Radovanovic; kurir.rs
Foto: Tanjug / Sava Radovanovic; kurir.rs
Portal AnalitikaIzvor

Ubica do danas zvanično nije identifikovan i uhapšen, ali je u istrazi ipak došlo do pomaka, kako su to prije dva dana poručili javnosti čelnici advokatskih komora, piše Kurir.

Njegova neutješna supruga Sanja Papić, s kojom je samo devet mjeseci prije nego što je ubijen dobio ćerku Laru, objavila je juče potresnu čitulju, ispod koje je potpisan i njegov najstariji sin Petar.

„Ljubav ne umire. Ponosni na svaku uspomenu i sjećanje na tebe. Volimo te najviše na svijetu – pisalo je u čitulji“.

2807ognjanoviccitulja1

Pored još nekoliko rođaka i prijatelja, pomen uglednom beogradskom advokatu dali su čituljom i njegovi dugogodišnji klijenti – braća Igor i Jovan Vukotić, koji su označeni kao navodne vođe ozloglašenog „škaljarskog” klana.

„Godišnji pomen našem dragom prijatelju, advokatu i iznad svega jednoj ljudskoj veličini! Počivaj u miru, vječna ti slava i hvala ti”, napisala su braća Vukotić, koje je Ognjanović godinama zastupao.

2807ognjanoviccitulja2

Podsjetimo, Ognjanović je ubijen u trenutku kada se sa najstarijim sinom vraćao kući u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ubica je žrtvu čekao u zasjedi u prolazu zgrade, a tokom rafalne paljbe jedan metak je pogodio i mladog Petra u ruku. Istraga se od početka odvijala u više pravaca, a pretpostavlja se da je Ognjanović žrtva krvavog rata između dva zaraćena kotorska klana.

Portal Analitika