Fudbal

Juve ne zaboravlja, spasili najstariji fudbalski klub na svijetu

Najstariji fudbalski klub na svijetu je spašen. Akcija Juventusa i njegovih sponzora je urodila plodom. Naime, Juve koji je nastao po uzoru na Nots Kaunti nije dozvolio da se svrake stare 157 godina, ugase. Oni su nastali četiri decenije prije Juventusa, kada je slavni klub osnivan, upravo je dobio boje po engleskom uzoru.
Juve ne zaboravlja, spasili najstariji fudbalski klub na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

Na otvaranju novog stadiona, prije osam godina, upravo je rival bio Nots Kaunti, Juve ne zaboravlja uzore.

Ove sezone je Nots Kaunti prvi put ispao izvan profesionalnog ranga takmičenja, prijetilo im je gašenje zbog dugova, odnosno poreza, zaplijenjena im je oprema. Prvo je Anjeli preko Adidasa reagovao da im se obezbjedi oprema, što je dovelo klub u sukob sa Pumom koja je bila snabdjevač, ali spremni su i da plate penale, a trebalo bi da potpišu ugovor sa Adidasom.

Juventus se angažovao zajedno sa odlazećim vlasnikom Alanom Hardijem, ponudili su garancije, pa je klub kupila danska kompanija Fudbal Radar. Oni postoje deset godina, bave se analitičkom analizom u fudbalu, sjedište je u Londonu, imaju predstavništva u Liverpulu i u Bugarskoj.

Braća vlasnici Aleksander i Kristofer Ridz su potvrdila kupovinu i ambiciju da se već ove sezone Nots Kaunti vrati u profesionalni fudbal, iako će u konferenciji startovati sa 12 bodova manje.

Portal Analitika