Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Uprava će zaposliti 32 službenika, notari i javni izvršitelji mogu elektronski preuzimati dokumenta

Uprava će zaposliti 32 službenika, notari i javni izvršitelji mogu elektronski preuzimati dokumenta

Uprava za nekretnine suočava se sa nedovoljnim brojem zaposlenih, izjavio je direktor Uprave Dragan Kovačević. On je naveo da će do kraja godine 32 službenika zaposliti na neodređeno. On je rekao da je od 22. jula web aplikacija e-Katastar je zvanično puštena u rad za potrebe notarskih kancelarija i javnih izvršitelja. 
Uprava će zaposliti 32 službenika, notari i javni izvršitelji mogu elektronski preuzimati dokumenta
Dnevne novineIzvor

 Prema postojećoj sistematizaciji koju je usvojila Vlada u Upravi za nekretnine, kazao je Kovačević, trenutno ima 109 slobodnih radnih mjesta od kojih je, zbog povećanog obima posla, između 50 i 60 radnika angažovano po ugovoru o djelu do Nove godine.

“U Upravi za nekretnine trenutno radi nešto više od 370 radnika. Dobili smo saglasnost da do kraja godine 32 službenika zaposlimo na neodređeno”, odgovorio je Kovačević na novinarsko pitanje.

Uprava za nekretnine predstavila je unaprijeđeni portal e-Katastar koji će u velikoj mjeri uticati na ubrzanje i smanjenje broja procedura.

“Korišćenje web aplikacije e-Katastar sa novim servisima za direktno, on-line preuzimanje zvaničnih dokumenata iz katastarskih evidencija u elektronskog formi koji će”, kazao je direktor Uprave Dragan Kovačević, imati istu pravnu valjanost kao i dokumenta koja se mogu dobiti na šalterima Područnih jedinica Uprave .

On je rekao da je od 22. jula web aplikacija e-Katastar je zvanično puštena u rad za potrebe notarskih kancelarija i javnih izvršitelja  i  objasnio da oni sada mogu preuzeti elektronski List nepokretnosti i Posjedovni list koji imaju istu pravnu valjanost kao i zvanična dokumenta koja se mogu dobiti na šalterima Područnih jedinica Uprave za nekretnine.

U narednom periodu, kako je najavio, korišćenje ovog servisa biće omogućeno državnim organima i organima lokalne samouprave.

 

Portal Analitika