Crna hronika

Perović osumnjičen da je nabavio „glok“ iz kojeg je ubijen Kruščić

Specijalno tužilaštvo označilo je Nikolu Perovića kao člana kriminalne organizacije koji je po nalogu, za sada nepoznate osobe, nabavio oružje iz kojeg je likvidiran Miodrag Kruščić 21. maja prošle godine u podgoričkom lokalu ,,Palata“ - navodi se u odluci Vrhovnog suda o produženju pritvora ovom okrivljenom.
Perović osumnjičen da je nabavio „glok“ iz kojeg je ubijen Kruščić
PobjedaIzvor

Osim Perovića, u okviru ove istrage status okrivljenog dobio je Marko Filmanović, zbog sumnje da je kao član grupe nabavljao i učestvovao u nelegalnoj trgovini oružjem, a za potrebe drugih kriminalnih organizacija u vršenju najtežih krivičnih djela. Perović je uhapšen 7. marta i nalazi se u pritvoru, dok je Filmanović nakon date odbrane pred specijalnim tužiocem pušten da se brani sa slobode.

KUPOVINA GLOKA

Kruščić je ubijen 21. maja 2018. godine dok je sjedio u lokalu „Palata“ sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović. Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka. Analiza čaura pronađenih na mjestu likvidacije pokazala je da su meci ispaljeni iz pištolja ,,glok 17“. Istražitelji su došli do podataka koji ukazuju da je ,,glok 17“ serijskog broja FTY619, svjedok u ovom istražnom postupku P. N. prodao vlasniku preduzeća ,,Lovac M“ Marku Filmanoviću a ovaj ga predao Peroviću. U odluci Vrhovnog suda o produženju pritvora Peroviću navodi se da ga Specijalno tužilaštvo osnovano sumnjiči za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirala N.N. osoba početkom 2017. godine na teritoriji Crne Gore. Ova kriminalna organizacija je, prema stavu tužilaštva, stvorena radi izvršenja krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna s ciljem sticanja nezakonite dobiti i moći.

 - Djelovanje kriminalne organizacije planirano je na neograničeni vremenski period, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika, a svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu – navodi se u dokumentu Vrhovnog suda.

Portal Analitika