Politika

Novska lista prijeti izlaskom iz koalicije

Novska lista, koja je dio vladajuće koalicije u Herceg Novom, zaprijetila je ponovo raskidom koalicije ukoliko predsjednik opštine Stevan Katić do 1. septembra ne promijeni pojedine kadrove na čelnim pozicijama u lokalnoj upravi. 
Novska lista prijeti izlaskom iz koalicije
PobjedaIzvor

To i nije novost u političkom životu grada, jer skoro godinu Novska lista od koalicionih partnera - Demokrata, DF, SNP, SDP-URA i odbornika Aleksandra Škobalja iz Građanske liste za Herceg Novi - zahtijeva „hitne i korjenite promjene“ .

Do prvog javnog istupa došlo je kada su zaprijetili nedolaskom na sjednicu lokalnog parlamenta u decembru prošle godine, a neslaganja unutar koalicije potvrdila su se i kada je potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste ukinuo radno mjesto Simonidi Kordić (DF) u odsustvu predsjednika Stevana Katića iz Demokrata.

NEZADOVOLJSTVO

Premda predsjednik opštine Stevan Katić nije potvrdio da je dobio ultimativno pismo Novske liste, Pobjeda saznaje da je ono aktuelno već duže vrijeme, ali da je došlo do medija u trenutku kada su sve strane „spustile loptu“. Katić je rekao da je Novska lista ranije tražila kadrovske promjene i da često daje sugestije o funkcionisanju opštine. - Često u pisanoj formi dobijam neke prijedloge i sugestije o načinu funkcionisanja opštine. To ne smatram uslovljavanjem. To su neke interne prepiske koje mi često imamo sa ljudima iz Novske liste - kazao je Katić.

U nekoliko je navrata Miloš Konjević, koji juče nije odgovarao na poziv novinara Pobjede, govorio da Novska lista nije zadovoljna pojedinim kadrovima, koje su postavili koalicioni partneri, da nijesu zadovoljni kvalitetom posla koji obavljaju i da imaju brojne propuste u radu. Za odluku o razrješenju Kordić, koja je kasnije na njenu žalbu Komisiji za žalbe poništena, Konjević je kazao da je legitimna i zakonita i da je trebalo da uslijedi mnogo ranije. On je tada kazao da ima još onih u lokalnoj samoupravi kojima nijesu zadovoljni i najavio da će biti još promjena.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika