Svijet

Muškarac skočio na Porošenkov automobil, uslijedila tuča (VIDEO)

Nepoznati muškarac skočio je na automobil bivšeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka dok se odvozio sa saslušanja u svojstvu svjedoka zbog prodaje brodogradilišta drugom biznismenu.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
RTSIzvor

Na snimku emitovanom na lokalnim televizijama vidi se kako napadač prska sprej u lice jednom od Porošenkovih tjelohranitelja koji je krenuo da interveniše. Napadača je potom drugi tjelohranitelj udario kišobranom. Niko nije povrijeđen u incidentu.

"Ovo je provokacija proruskih gangstera koji su podigli svoje glave nakon smjene vlasti u Ukrajini", rekao je Porošenkov portparol Svjatoslav Cegolko, prenosi Rojters.

Nisu objavljeni drugi detalji. Porošenko, koji je vodio kampanju o snažnoj anti-ruskoj propagandi, izgubio je predsjedničke izbore u aprilu zbog pobjede Volodimira Zelenskog, bivšeg komičara koji je obećao da će se boriti protiv korupcije i niskog životnog standarda.

Poznat kao "kralj čokolade", Porošenko je postao jedan od najbogatiji ljudi u Ukrajini preko njegove konditorske kompanije "Roshen", ali takođe posjeduje i druge poslove.

Državni zavod za istrage Ukrajine nije otkrio detalje  strage o prodaji brodogradilišta prošle godine. Porošenko je rekao da je sve bilo transparentno i bez njegovog direktnog učešća u prodaji.

Porošenko je ostao u politici od svog predsjedničkog izbornog poraza i njegova stranka ušla je u ukrajinski parlament na nedavno održanim parlamentarnim izborima.

Portal Analitika