Društvo

HG ''Budvanska rivijera'': Vjerujemo da Filipović nije upoznat sa dopisom koji smo uputili

Vjerujemo da Filipović nije upoznat sa dopisom koji je HG ''Budvanska rivijera'' a.d. uputila predsjedniku opštine Budva, prošle sedmice, a vezano za predlog Odluke o utvrdjivanju javnog interesa za dio površina izmedju ostalog i turističkog naselja „Slovenska Plaža“. Radi Vaše i potpune informisanosti javnosti, a ujedno i kao odgovor na vaše otvoreno objavićemo dopis u cjelosti - navodi se u reagovanju HG Budvanska rivijera 
HG ''Budvanska rivijera'': Vjerujemo da Filipović nije upoznat sa dopisom koji smo uputili
Portal AnalitikaIzvor

''Poštovani gospodine Careviću,

U vezi Vašeg dopisa od 17.05.2019.godine , prije svega želimo da Vam ukažemo da je Hotelska grupa „Budvanska rivijera“a.d. od svog osnivanja uvijek vodila računa o interesima gradjana Budve, ukjučujujući stalno formiranje i širenje zelenih i parkovnih površina. Najbolja potvrda toga, je i činjenica da se najveći dio budvanskih uredjenih zelenih površina nalazi upravo na imovini Hotelske grupe „Budvanska rivijera“a.d. , a izmedju ostalog i na Slovenskoj plaži, uključujući i površine koje su predmet Vašeg dopisa. Svih ovih godina, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ a.d. održava i uređuje te parkovne i zelene površine i u cilju njihovog održavanja ulaže značajna novčana sredstva, koja se kreću oko 50.000 € kompanijskog novca godišnje, postupajući na taj način , ne samo u interesu Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ a.d. , već i u interesu svih građana  Budve i turista'', navodi se u dopisu.

Kako se u dopisu dodaje odbor direktora HG Budvanske rivijere nije razumio inicijativu za utvrđivanje javnog interesa u cilju očuvanja parkovnih i zelenih površina na zemljištu koje kao takve već postoji.

''Međutim, sigurni smo da ćete biti saglasni da interes građana Budve ne smije i ne može ići na štetu Hotelske grupe „Budvanska rivijera“a.d., i njenih preko 3.000 akcionara,  jer kao što i sami znate, ova kompanija predstavlja akcionarsko drustvo koje se  dobro kotira na berzi i čijim se akcijama trguje na osnovu transparentnih podataka, i  društvo, čiji je prvenstveni cilj zaštita interesa svih akcionara, uključujući i one najmanje.

Odbor direktora  je razmatrao  Vaš zahtjev i nismo razumjeli Vašu inicijativu za utvrđivanje javnog interesa u cilju očuvanja parkovnih i zelenih površina na zemljištu, koje kao takve već postoji, a pri tom, važećim planskim dokumentom nije predvidjeno  za tu namjenu.  Obicno u praksi, a shodno   samom zakonu, utvrđuje se javni interes radi eksproprijacije  zemljišta koje se nalazi u privatnom vlasništvu, a u cilju  izgradnje ili privođenja namjeni tog zemljišta shodno  važećim planskim dokumentima. U tom pravcu, Vi kucate na otvorena vrata za dalju saradnju sa Hotelskom grupom „Budvanska rivijera“a.d., u cilju zadržavanja, uređenja i unapređenja predmetnih parkovnih zelenih površina, ali nikako na račun cjelovitosti imovine ove kompanije. '', ističe se u dopisu.

Izvršna direktorica HG „Budvanska rivijera“ a.d. Katarina Kažanegra kazala je da nema ništa da doda.

''Lično, kao izvršna direktorica najveće hotelske kompanije u Crnoj Gori i kompanije sa najvećim prihodom u hotelijerstvu Crne Gore u 2018 godini, nemam ništa da dodam na ovu temu, osim prethodnih stavova koje su izrekli predstavnici akcionara Društva izabrani u Odboru direktora. Ostajemo otvoreni za sve iskrene inicijative u pravcu poboljšanja kvaliteta života u našem gradu'', zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika