Društvo

Lazović: Tačno je da sam izuzetno bogat čovjek, imam dvanaestoro unučadi

Tačno je da sam izuzetno bogat čovjek. Imam dvanaestoro unučadi a u svojoj kući četvoro. Tačno je da sam čovjek koji je nastavio i porodičnu tradiciju dobrog domaćina. Tačno je da sam bogat čovjek i zog toga što imam izuzetno uspješnu užu i širu porodicu - kazao je rukovodioc sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zoran Lazović, odgovarajući na pitanja novinara povodom novinskih natpisa usmjerenih protiv njega.
Lazović: Tačno je da sam izuzetno bogat čovjek, imam dvanaestoro unučadi
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjoj pres konferenciji Uprave policije, novinari su rukovodioca sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Zorana Lazovića, pitali kako komentariše novinske natpise i sve kontorverze koje se vezuju za njegovo ime, kao i osporavanje njegovog naimenovanja. Upitan je i da li je tačno da je izuzetno bogat čovjek.

''Tačno je da sam izuzetno bogat čovjek. Imam dvanaestoro unučadi a u svojoj kući četvoro. Tačno je da sam čovjek koji je nastavio i porodičnu tradiciju dobrog domaćina. Tačno je da sam bogat čovjek i zog toga što imam izuzetno uspješnu užu i širu porodicu. U periodu u kojem sam radio u tajnoj službi, skoro tri decenije, nisam bio u prilici niti da mi se postave pitanja niti ja da odgovaram na ista pa ću kazati da imam brata koji je najuspješniji doktor u Crnoj Gori. Imam strica koji je nosilac najveće nagrade iz oblasti obrazovanja, Oktoih. Takođe i moja malenkost nosi orden prvog stepena zasluga za odbranu i bezbjednost'', kazao je Lazović. 

Kako je dodao, to su sve faktori koji me čine bogatog čovjeka. 

''Zbog novinskih natpisa i anonimnih prijava bio sam predmet i istraživanja izviđaja državnih organa Specijalnog tužilaštva. Imam izvještaje o ishodu tog izviđaja i vi ste u situaciji sigurno da dobijete taj izvještaj. Takođe sam bogat čovjek jer nisam ni kreditno zadužen. Bogat sam jer mogu svima da kažem i dam saglasnost na vaše interesovanje za sve svoje bankovne račune, kartice, depozite, nekretnine, da možete da dobijete podatke o cjelokupnom mom bogatsvu'', istakao je Lazović.

Lazović je prokomentarisao i priče da će nakon njegovog imenovanja biti pobune u Upravi policije.

''Za razliku od tih priča, komentara i natpisa imam cijenjene kolege kao svjedoke koji mogu da potvrde da je situacija potpuno suprotna. Toliko sam odgovoran čovjek da sam jednog čovjeka našao da je izrazio nezadovoljstvo ne bih funkcionisao već bih toliko imao morala i profesionalne odgovornosti da ne učestvujem u radu Uprave policije. Naprotiv dočekan sam kao čovjek koji ima znanje i iskustvo u bezbjedonosnim strukturama i koji je dobio prioritet u okviru sektora koji rukovodi. Odgovorno ću da kažem da uspjeh u proteklih godinu dana nema veze ni sa jednim pojedincem. UP nastupa kao jedinstven organ i zbog toga nećemo lično pominjati niti jedno ime. To je uspjeh svih nas i nadam se da će on u narednom periodu biti i kvalitetniji, bolji i jači'', zaključio je Lazović.

Portal Analitika