Vaterpolo

Srbija preko peteraca do borbe za peto mjesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je poslije boljeg izvođenja peteraca selekciju Njemačke i imaće priliku da se bori za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. 
Dušan Mandić
Dušan Mandić
Portal AnalitikaIzvor

"Delfini" su sa Njemcima odigrali neriješeno 12:12 nakon četiri četvrtine, ali su bolje izvodili penale (5:4) i došli do trijumfa.

Ekipa Dejana Savića, koja je poražena u četvrtfinalu od Španije, ponovo nije blistala, ali je uspjela da se izvuče i na kraju dođe do trijumfa.

"Panceri" su tokom dobrog dijela utakmice bili u prednosti, prije nego što su srpski reprezentativci u finišu izjednačili i izborili peterce.

Gol vrijedan "remija" postigao je Đorđe Lazić na 20 sekundi do kraja.

Rističević je na startu penal serije odbranio udarac Giliena, pa je Srbija na kraju bila bolja jer su sigurni bili Dušan Mandić, Nikola Dedović, Ognjen Stojanović, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Mandić je bio ubjedljivo najefikasniji pojedinac meča sa pet postignutih golova u regularnom dijelu, pratili su ga Viktor Rašović i Lazić sa po dva, dok su po jedan postigli Stojanović, Strahinja Rašović i Drašović.

S druge strane, istakli su se Ajgner, Boš, Rejbel i Stam sa po dva pogotka.

Srbija će se u duelu za peto mjesto sastati sa pobjednikom duela Australija – Grčka.

U polufinalu svjetskog šampionata sastaju se Španija i Hrvatska, odnosno Mađarska i Italija.

Portal Analitika