Crna hronika

Pokrenut postupak protiv policajca Živkovića

Protiv službenika policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat Danijela Živkovića trenutno u toku je pokretanje disciplinskog postupka, osumnjičenog za pokušaj ubistva zbog čega ga je policija i uhapšen, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave policije.
Diskoteka Win
Diskoteka Win
Portal AnalitikaIzvor

“On će biti suspendovan nakon donošenja odluke o pokretanju disciplinskog postupka, koja odluka je u proceduri. Disciplinski postupak i krivični postupak su odvojeni postupci i vode se zasebno. Kada je u pitanju disciplinski postupak, Disciplinska komisija, u slučajevima kada nađe osnov za to, u postupku izriče disciplinsku mjeru ka službeniku ili službenici protiv kojeg/je je vođen postupak. Ishod disciplinskog postupka protiv Živkovića ne možemo prejudicirati. Policija će svakako sprovesti sve mjere koje donese Disciplinska komisija”, naveli su iz policije.

Podsjetimo, službeniku policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat Danijelu Živkoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije Novosađanina Stefana Abrlića (30) tokom obračuna koji se dogodio u tivatskoj diskoteci “Vin” 18. jula ove godine. Njemu se sada na teret stavlja krivično djelo pokušaj teškog ubistva, jer je pucnjavom ugrozio život ne samo ranjenom Abriću, nego i osobama koji su bile u njegovoj blizini.

Kako je saopšteno iz policije, oko 02.40 sati, Živković je, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci “Vin” u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu Abrliću nakon čega se udaljio sa lica mjesta. Policija je preduzela niz operativno-taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica.

Iz policije navode i da je njihov kolega Živković, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ranjavanju mladića iz Novog Sada. Dodaju da je Živković o situaciji u kojoj se našao, bez odlaganja trebalo da obavijesti neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo.

Teške povrede u fizičkom obračunu u diskoteci “Vin” u četvrtak veče zadobio je i radnik obezbjeđenja B.V dok je uhapšen Miloš Jakovljević iz Vrbasa koji se obračunavao sa obezbjeđenjem udaravši ih čekićem. Novosađanin je nakon ranjavanja smješten u risansku bolnicu gdje su ljekari konstatovali prostrijelnu ranu glave.

Portal Analitika