Crna hronika

O optužnici protiv Kneževića, Nikolića i Zečević 27. jula

Razmatranje optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa u ovoj banci Dijane Zečević zbog malverzacija kojima je državna kompanija JP Aerodromi Crne Gore oštećena za 3.000.000 eura, zakazano je za 27. jul pred Višim sudom.
O optužnici protiv Kneževića, Nikolića i Zečević 27. jula
Portal AnalitikaIzvor

Na optužnici se nalazi i pravno lice Atlas banke koje je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević steklo protivpravnu imovinsku korist od tri miliona.

Prema navodima Specijalnog tužilaštva, bivši vlasnik Atlas banke Duško Knežević tereti se da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novčana sredstva JP Aerodromi nakon isteka oročenja depozita.

Nikolić i Zečević su, kako se sumnja, od 11. avgusta do početka decembra prošle godine, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća JP Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona eura, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća.

Kako je Pobjeda ranije pisala, JP Aerodromi Crne Gore su u julu 2016. godine u Atlas banci oročili 3.000.000 eura depozita na godinu. Poslije isteka ovog roka, menadžment JP Aerodromi je isti iznos oročio na još godinu, a oročenje depozita isteklo je 11. avgusta prošle godine.

Portal Analitika