Crna hronika

Muratoviću 20 godina zatvora

 Apelacioni sud preinačio je presudu akterima obračuna u Rožajama kojom prilikom je ubijen Anes Kalač iz tog grada. 
Muratoviću 20 godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Rožajac Adis Muratović (26), kome se sudilo u odsustvu, osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Kalača, dok su njegovi rođaci Anes, Elmin, Jasmin i Mirsad osuđeni na po godinu i osam mjeseci zatvora, a Elvis Muratović na pet mjeseci.

Oni su se teretili za pomaganje u izvršenju tog krivičnog djela. Adisu Muratoviću je potvrđena ista zatvorska kazna. Anes Muratović, brat okrivljenog Adisa, ranijom presudom je dobio tri godine zatvora, a Elmin Muratović tri i po godine za pomaganje u izvršenju krivičnog djela.

Ostali su u prvostepenom postupku bili oslobođeni optužbi. Prema navodima optužnice, Muratovići su 27. jula 2014. godine oko 23.30 časova, na benzinskoj pumpi Eko petrol u Rožajama, nakon fizičkog obračuna koji se dogodio oko podneva istog dana, po ranijem dogovoru i razrađenom planu, nasrnuli na Anesa Kalača, Armina Kalača, Kemala Nurkovića, Elvisa Jahovića i Šabana Tarhaniša.

Adis Muratović je ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača koji je nakon tri dana podlegao povredama u Kliničkom centru.

Portal Analitika