Zabava

Jelena Đoković: Često puknem i izgubim kontrolu!

Supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena koja je mama dvoje mališanaTare i Stefana, u svom blogu obratila se svim roditeljima koji imaju nedoumice o roditeljstvu ili misle kako nisu dovoljno dorasli ovoj, za mnoge najvažnijoj, ulozi u životu.
Jelena Đoković: Često puknem i izgubim kontrolu!
Story.rsIzvor

Jelena je svima poručila kako, kao i u bilo čemu drugom, savršenstvo ne postoji ni u roditeljstvu i kako se “svi suočavaju sa demonima iz prošlosti koje njihova djeca oživljavaju”.

– Savršenstvo u roditeljstvu ne postoji, ali djeci nisu ni potrebni savršeni roditelji. Svaka osoba ima znanje i iskustvo – poručuje Jelena i ali dodaje kako moramo da radimo na svojim emocionalnim veštinama.

– Svi se često osjećamo bespomoćno u naletu emocija. One su dominantni dio našeg života i, ako ne naučimo da razumijemo odakle dolaze, možemo da im dozvolimo da se nagomilaju i postanu čak i destruktivne ne samo po nas već i po okolinu – naglašava gospođa Đoković i objašnjava:

– Mi kao roditelji samo naučili da kontrolišemo svoje emocije, mada i nama se pored toga dešava da “pucamo po šavovima” i izgubimo kontrolu. Djeca nemaju tu vrstu samokontrole (još uvijek). Za njih je normalno da vrište od sreće (ili iz frustracije), skaču, udaraju, bacaju stvari u trenucima kada ih preplave emocije. Mi smo njihov kompas – piše Jelena Đoković u svom blogu i zaključuje:

– Svi ćemo neminovno pogriješiti i u nečemu “upropastiti” naše dijete hteli mi to ili ne. Svi smo savršeno nesavršeni i svima treba podrška.

 

Portal Analitika