TV / Film

Tajna uloga Kejt Blančet u filmu "Širom zatvorenih očiju"

Iako su mnogi gledali, skoro niko nije znao da se oskarovka Kejt Blančet pojavila u erotskom trileru Stenlija Kjubrika "Širom zatvorneih očiju".
Kejt Blančet
Kejt Blančet
Magazini Izvor

Kej Blančet (50) je odigrala kratku ulogu u filmu iz 1999. godine i to u kultnoj sceni orgija u kojoj se našao i njen jednako slavni kolega Tom Kruz.

Tačnije, riječ je o sceni u kojoj Bil Harford, lik kojeg tumači Tom Kruz, dolazi u vilu prepunu maskiranih zvanica zabave sa orgijama. Harford je intiman sa jednom od maskiranih ljepotica, koju je glumila britanska glumica Abigejl Gud.

Ono što do sada nijesmo znali je da njen glas zapravo pripada Kejt Blančet, koja je angažovana kako bi snimila nekoliko Abigejlinih rečenica.

Leon Vitali, bivši asistent preminulog reditelja Stenlija Kjubrika, otkrio je u nedavnom intervjuu za "Vulture" da je Kejt dobila svoju "ulogu" u filmu zahvaljujući senzualnom glasu.

"Željeli smo nešto toplo i senzualno što u isto vrijeme može biti dio prikazanog rituala. Stenli je pričao o pronalaženju osobe čiji će glas svojim kvalitetom ispuniti ono što nam je potrebno. Pošto je Stenli preminuo, nastavio sam s potragom. I zapravo su mi Tom Kruz i Nikol Kidman došli s idejom o Kejt. Boravila je u Engleskoj u to vrijeme, pa je stigla u Pajnvud i snimila svoj tekst", otkrio je Leon.

Portal Analitika