Turizam

Zbog crnogorske ljepote ljepše diše

Tara Emad je Egipćanka koja je veći dio života provela u rodnom Kairu, ali koja u sebi nosi i crnogorsko porijeklo. Mlada glumica u usponu, čija se majka rodila i odrasla u Danilovgradu, snimila je kampanju za švedsku modnu kuću ,,H&M“ u Crnoj Gori.
Zbog crnogorske ljepote ljepše diše
J. V.
J. V.Autor
PobjedaIzvor

Tara je opisala svoju drugu domovinu i, između ostalog, izdvojila omiljena mjesta.

- Volim kako Crna Gora predstavlja kontrast mog svakodnevnog života u Egiptu. Kairo je veoma prometan grad, konstantno je buka. Tamo sam odrasla i volim svoj grad, ali kad dođem ovamo, ljepše dišem – istakla je Emad.

To što je u domovini svoje majke, mladoj glumici i modelu, pomaže da se opušti. Uspjela je da spoji odmor i zadovoljstvo, tako da za ,,H&M“ promoviše određene modne kreacije kroz naše gradove.

tara-u-crnoj-gori

- Lepršava haljina je savršena za šetnju kroz Kotor, kao i ravne sandale. Skoro nikad ne nosim obuću sa potpeticama. Umjesto toga, obujem patike ili baletanke, tako da mogu dugo da hodam ili se spontano popnem stepenicama do tvrđave Sv. Jovan – kaže Emad.

S druge strane, Tara je znala da uputi par preporuka za različita mjesta i aktivnosti u Crnoj Gori.

- Za mirnu vožnju brodom, preporučujem Skadarsko jezero. Moj tetak i tetka imaju kuću tamo i ja sam dolazila često kao dijete. Uvijek kada smo se vozili ka moru, zastali bi kod kolibe. Jezero je veliko i tako lijepo, a kad dođete do sredine ne vidite ništa osim vode i planina – rekla je Emad.

tara

Za kafu sa pogledom, preporučila je Nijagarin restoran.

- Na 20 minuta od Podgorice nalazi se kafić blizu kanjona i u dane proljeća i ranog ljeta, iz tog kanjona se vidi rijeka, koja stvara prelijepi vodopad. Savršeno mjesto za ispijanje kafe - opisuje Emad.

Za gradsku šetnju, odabrala je park Gorica, te naglasila da je ovo mjesto zaista nešto specijalno.

- Park Gorica je kao mala šuma, sa malom planinom, usred glavnog grada. Priroda je nevjerovatna. Volim da dođem i ujutru i uveče, na brzo pješaćenje ili trčanje – dočarala je Emad.

Kada je u pitanju istorija, siguran izbor joj je bio Kotor.

- Kotor ima jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnoh gradova u Evropi i odlično je mjesto za dnevnu posjetu kada ste u Crnoj Gori. Uske ulici, sivi tonovi, mali kafići i sve to s pogledom na masivne planine. Prelijepo je – zaključila je Emad.

Na kraju, svoja omiljena mjesta je zaokružila crnogorskim plažama.

- Ako dolazite u Crnu Goru, morate posjetiti primorje i savršene plaže. More je tamno plavo, a voda je čista. Obavezno odaberite plažu blizu Svetog Stefana, seoceta na malom ostrvu, koje je obnovljeno i sada je odmaralište sa pet zvjezdica – preporučuje mlada Egipćanka.

 

 

Portal Analitika