Crna hronika

Crna Gora poslala zahtjev za izručenje Jovana Vukotića


Crnogorske vlasti uputile su zahtjev kolegama u Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), kojeg bezbjednosni sektor označava za jednogod vođa škaljarskog kriminalnog klana, saznaje Pobjeda.

Crna Gora poslala zahtjev za izručenje Jovana Vukotića
Marija Žižić
Marija ŽižićAutor
Nova PobjedaIzvor

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 mjeseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dvije se sumnjiče za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza.

 Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu i očekuju da bude izručen našim vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

ZA ŠTO SE TERETI

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbjednosnog sektora sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan. Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i sjutradan je deportovan Srbiji. Zbog tog djela je u Srbiji pravosnažno osuđen na petnaestomjesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera.

Protiv njega je u toku istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze I doprinose.

Prvom prijavom Vukotić se tereti da je 27. marta 2016. godine sa Igorom Dedovićem iMilićem Minjom Šakovićem pucao na Stupara i Miloša Radonjića. Šahović je uhapšen 7. februara, dok je Dedović nedostupan našim istražiteljima i za njim je raspisana crvena međunarodna potjernica. Š

ahović je u srijedu nakon skoro šest mjeseci provedenih u pritvoru napustio istražni zatvor jer je sudija za istrage usvojio  zahtjev njegovih advokata da se brani sa slobode. Odluka je uslijedila jer je Stupar promijenio iskaz koji je prvobitno dao policiji.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika