Politika

Partnerstvo sa SAD doprinosi snaženju demokratije u Crnoj Gori

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković sastala se danas sa Ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke sa kojom je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.
Partnerstvo sa SAD doprinosi snaženju demokratije u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Vuksanović Stanković upoznala je ambasadorku sa ključnim stavovima politike SDP-a, sa osvrtom na konstruktivnu ulogu koju je partija i do sada imala u političkom životu Crne Gore.

Ona je posebno apostrofirala poziv za sveobuhvatnim političkim dijalogom, koji je SDP sa svog Kongresa uputila svim političkim činiocima, kao demokratski način prevazilaženja političke krize posebno izazvane visokim stepenom nepovjerenja u izborni proces.

“Nakon afere Koverta, a imajući u vidu i mnoge druge afere u režiji vlasti, koje su iskazane i kroz brojne međunarodne izvještaje, od temeljne važnosti je da se pronađe model koji će obezbijediti pravno-političke garancije. Bez tih garancija, u modelu tehničke Vlade, nije moguće obezbijediti slobodan izborni proces”, naglasila je predsjednica SDP-a.

 Vuksanović Stanković je podsjetila da SDP, kao istorijski odgovorna, prije svega građanima Crne Gore, a nakon toga lojalna njenim strateškim ciljevima očekuje da sve progresivne snage u Crnoj Gori daju svoj maksimalan doprinos u prevazilaženju krize koja kroz ignorisanje duboko ukorijenjenih problema blokira dalju demokratizaciju naše države i njenu evropsku budućnost.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom konstruktivnom saradnjom i iskrenim partnerstvom izmedju Crne Gore i SAD, koje je krunisano članstvom u NATO i koje će dalje doprinositi snaženju demokratije i vladavine prava u našoj državi.

Portal Analitika