Društvo

Neostvareni planovi bivšeg predsjednika Vlade

Nakon okupljanja grupe stanara zgrade kod Tološke šume i njihovog protesta zbog početka gradnje stambenoposlovnog objekta u Ulici Baku, javnim reagovanjem obratio se Božidar Markuš, koji je suinvestitor izgradnje pomenute zgrade
Neostvareni planovi bivšeg predsjednika Vlade
Nova PobjedaIzvor

- Ovih dana bivši predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić manipuliše sa desetak stanara iz svog ulaza, pokušavajući da završi ono što, do kraja, nije uspio zloupotrebljavajući funkciju predsjednika Vlade Crne Gore, u namjeri da spriječi dugo očekivano privođenje namjeni DUP-a ,,Univerzitetski centar“. Tvrdnja malobrojnih učesnika jučerašnjeg protesta da na ovoj lokaciji treba da bude rekreativna zona i da su na njoj, zbog izgradnje, posječena neka stabla, je nerazumna i neistinita. Na našoj imovini je već jedna rekreativna zona - trim staza (50.000 kvadrata). 

Očigledna je Lukšićeva želja da, kao što su napravili dječije igralište samo za njihovu djecu, imaju i svoju rekreativnu zonu – navodi se u reagovanju Markuša.

 - Gospodin Lukšić, kao organizator mitinga, do sada je djelovao institucionalno, a sada vaninstitucionalno. Zajedničko je što u oba slučaja radi loše. Zbog toga nijesam, sasvim, siguran koji su mu motivi, politički ili lični. Da li je njegov neuspjeli performans sa nekoliko porodica iz njegovog ulaza težnja da se nekom dodvori, prikazujući se kao ,,čovjek iz naroda“, onako sasvim običan, prirodan i blizak opozicionim načinima djelovanja – pita se Markuš. 

- Najmanje vjerujem da neko iz ,,pozadine“ Markušima i Lakovićima indirektno traži reket. Znam da g. Lukšić vani ima mnogo uticajnog i pametnog gurua i da mu on to nikada ne bi savjetovao. Bolje bi bilo da je objasnio kako je, za kratko vrijeme, kao predsjednik Vlade, zemlju doveo pred bankrot i zašto je u tajnosti, u ime građana Crne Gore, kod privatne banke, višemilionski zadužio građane sa kamatom duplo većom od ,,normalne“ – pita se Markuš. 

- Neće moći g. Lukšiću! Vaše su želje nerealne i, ponovo, suprotne zakonu. ,,Volja građana“ nijesu neke porodice iz vašeg ulaza. Mnogo više od tog broja ima članova porodica vlasnika i suvlasnika zemljišta. Saglasnost na taj plan dao je Univerzitet Crne Gore, građani mjesnih zajednica ,,1. maj“ i Blok V i VI (više desetina hiljada) i drugi brojni građani. Vi hoćete da promijenite njihovu volju zloupotrebljavajući funkcije i uticaj. Vaše su želje krajnje egoistične, sa ciljem da samostalno uređujete naš zajednički prostor (ako je to što javno izražavate stvarni cilj). 

Dokazi za to su dopisi MZ ,,1. maj“ od 25. maja 2015. i 9. jula 2019, MZ ,,Blok pet i šest“ od 8. jula 2019, kojim građani daju podršku izgradnji Ulice Baku i objekata planiranih važećim DUP-om ,,Univerzitetski centar“ – navodi se u saopštenju Božidara Markuša za javnost.
 

Portal Analitika